E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Hacıbayram’da IŞİD karnesi---

​Hacıbayram’da IŞİD karnesi

​Hacıbayram’da IŞİD karnesi
01 Ağustos 2015 - 06:42 borsagundem.com

IŞİD üyelerinin Facebook’tan paylaştığı fotoğraflar Ankara’nın Hacıbayram Mahallesi’nde IŞİD’in kullandığı barakadaki faaliyetleri, gözler önüne serdi

Son terör operasyonlarında gözaltına alınan tüm isimlerin serbest bırakılması ve asıl sorumluların operasyonlardan önce kaçtığı iddiasıyla gündeme gelen Ankara’nın Hacıbayram Mahallesi’nde yaşananlar sosyal medyadan apaçık görülebiliyor. IŞİD’in buradaki faaliyetlerine Milliyet’in gündeme getirdiği, IŞİD saflarında yaralanıp Türkiye sınırına bırakılan, ameliyatlardan sonra Hacıbayram’daki ailesinin yanına dönen ve kısa süre önce yeniden IŞİD’e katılan Taylan Özgür Y.’nin hesaplarından ulaşılabiliyor.

BAYUNCUK DA ZİYARET ETMİŞ

Sosyal medya hesaplarında yer alan fotoğraf ve bilgilere göre, IŞİD’in insan toplamak için kullandığı iddia edilen barakada, kısa süre öncesine kadar IŞİD bayrakları asılıydı. Barakanın, İstanbul’daki son operasyonda tutuklanan ‘Ebu Hanzala’ kod adlı Halis Bayancuk tarafından da ziyaret edildiği anlaşılıyor. Hanzala’nın ziyareti fotoğraflanarak, 20 Haziran’da Zekeriya Turki ismiyle Facebook’tan paylaşılmış. Aynı hesaptan 14 Temmuz’da Ebu Hanzala’nın vaazları için İstanbul’a gidildiği ve Hanzala’nın Ankara’dakilere selam söylediği belirtiliyor. Ebu Hanzala’nın zaman zaman Ankara’ya gelerek vaaz verdiği, Ankara’daki IŞİD’lilerin İstanbul’a vaaz dinlemeye gittiği biliniyor.

IŞİD’lilerin kullandığı barakadan paylaşılan fotoğraflar, barakanın hem mescit hem ev olarak kullanıldığına işaret ediyor. Mescitte halılar üzerinde uyudukları, çay içtikleri, yemek yedikleri de görülüyor.

‘İslam karnesi’

Bir başka hesap ise 14 Mayıs’ta “Çocuklar İslam karnesini aldılar okuldan elhamdulillah” mesajıyla çocukların “İslam okulu”na gittiğini ve karne aldığını duyurmuş. Hesap, “İslam karnesi”nin fotoğraflarını da paylaşmış. Karnenin ön yüzünde, Arapça ve Türkçe olarak yazılmış besmele bulunuyor. Besmelenin altında ise şu ifadeler yer alıyor: “Tağutta kulluktan kaçınıp, Allaha yönelenlere müjde vardır.” Karnenin arkasında yazan dörtlük ise dikkat çekiyor: “KORKMA! Sen halifesin çocuk!/ Şimdi atla ve zıpla/ Doyasıya oyna/ Ama bir gün yeryüzü/ Emanet edilecek sana/ Sakın unutma!” Karnede Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri, Beden Eğitimi gibi derslerin yanı sıra Siyer, Hadis Ezberi ve Kuran dersleri de yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)