E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP'li Baydemir'den flaş açıklama---

HDP'li Baydemir'den flaş açıklama

HDP'li Baydemir'den flaş açıklama
28 Nisan 2015 - 06:20 borsagundem.com

HDP Şanlıurfa milletvekili adayı Osman Baydemir canlı yayında açıkladı: Zaman zaman 'PKK mahkemeleri' olarak adlandırılan oluşumların içinde yer aldım

CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına milletvekili adayları katıldı. Programda "PKK mahkemeleri' ile ilgili tartışma yaşandı. HDP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir, "Zaman zaman PKK mahkemeleri içerisinde yer aldım. 78 milyon bizi izliyor. Reytinginizi yükselttim" dedi.

Baydemir, "Malesef bölgenin reailtesidir, içim kan ağlayarak söylüyorum. Kan davası, tarla sınır davaları, kız kaçırma meseleleri ya da benzeri olaylarda araya girdiğimiz örfi hukukumuz var. Toplumun ileri gelenlerinin husumetli tarafların birinin ricası üzerine devreye girdiği süreçler var. Mesele bir örnek vereyim; Hakkari ilimizde malesef geçen sene büyük bir olay yaşandı. Bir kişi yaşamını yitirdi, birçok insan yaralandı. 300 bin kişi bu husumetten dolayı karşı karşıya geldi. Ben, BDP başkanımız, DTK başkanımız, müftü ile 6 kişilik bir heyet oluşturduk. 7 gün 7 gece çaba sarfettik. Sonuca vardık. Ve bundan dolayı KCK'nın adalet divanıdır diye yargıladılar bizi" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alper_tunga28 Nisan 2015 13:17

    bu açıklamada ne varki bu durumdaki olaylarda arabuluculuk anadolunun her tarafında oluyor en batısından en doğusuna kadar bunu büyük şehirlerde yaşayan insanlar anlayamaz ve bilemez yaşamadıkları için anadoludan köylerden kopuk yaşadıkları için anlayamazlar anlamakta istemezler çünkü onlar anadolunun durumunu ne bilirler nede bilmek isterler

  • MEHMET28 Nisan 2015 10:46

    Haha nasıl ülke ya , adam devletin resmen vatana ihanetle suçladığı pkk örgütünde birfiil çalıştım diyor ve hala ortalıkta geziyor ..