E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHDP'nin barajı geçmesi büyük risk---

HDP'nin barajı geçmesi büyük risk

HDP'nin barajı geçmesi büyük risk
23 Mayıs 2015 - 16:58 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Bu hastalıklı örgütün vesayeti altındaki bu partinin güçlenmesi, siyaset kurumunu şantaja açık hale getirir" dedi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Karayılan çıkmış 'Biz tehdit etmiyoruz' diyor. Sen onu benim külahıma anlat, Güneydoğu'da kapı kapı geziyorsunuz, insanlara haraç mektupları gönderiyorsunuz, üstünde HPG damgası var" dedi.
Akdoğan, Şereflikoçhisar ilçesinde AK Parti bölge mitingindeki konuşmasında, 7 Haziran'daki milletvekili genel seçiminin büyük bir mücadelenin önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi. Bu mücadelenin tarafları bulunduğunu belirten Akdoğan, yeni Türkiye'de derin devlet yapılanmalarına asla yer olmayacağını sadece milletin dediğinin olacağını dile getirdi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü iken SSK emeklisinin geceden kuyruğa girdiğini dile getiren Akdoğan, insanların kuyruklarda öldüğünü ve kurumun o dönemde iflas ettiğini anlattı.
Akdoğan, Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı, "Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi"ne değinerek, "Megakentler yapacaklarmış. Biz, bunu iki seçim önce söyledik ve yapıyoruz. 2019'a kadar bizim bu dönemde yapacağımız şeyleri de 2035'e kadar yapacaklarını söylüyorlar. Bunlar palavra siyaseti yapıyor, üfürükçü bunlar, Paralel Yapı üflüyor, bunlar oynuyor" diye konuştu.
Kendi ülkesine tuzaklar kuran, milli kurumlarını çökertmeye çalışan, milletin iradesine tasallut eden bu ihanet şebekesinin şu anda bunları kullandığına işaret eden Akdoğan, bir şer cephesinin bulunduğunu, amaçlarının kazanmak değil AK Parti'ye seçimi kaybettirmek olduğunu ve buna izin vermeyeceklerini vurguladı.
- "Taşeronu oldukları için o açıklamayı yaptılar"
Düne kadar birbirine her türü lafı söyleyen partilerin şimdi HDP'nin kuyruğuna takıldıklarını ve bir proje geliştirdiklerini belirten Akdoğan, şöyle devam etti:
"Bu dış tezgahtır. Şimdi HDP'yi bir proje olarak ortaya attılar, onu parti olarak seçime soktular, 'Seni destekleyeceğiz, sen barajı geçersen AK Parti'yi durdururuz' dediler. Onlar da hemen ilk gün 'Tayyip Erdoğan'ı başkan yaptırmayacağız' dedi. Niye? O cephe, AK Parti karşıtı bir cephe, Tayyip Erdoğan karşıtı bir cephe. Onun taşeronu oldukları için o açıklamayı yaptılar. Eskiden 'Muhtar bile olamaz' diyorlardı şimdi 'Başkan yaptırmayız' diyorlar, bunlar aynı zihniyet."
HDP ile "terör bitsin" diye görüştüklerinin altını çizen Akdoğan, bunların terör örgütünün vesayetinde bulunduğunu, terör örgütünün kuklası olduğunu söyledi.
Akdoğan, Doğu'da, Güneydoğu'da milletin siyasetçilere oy verdiğini sandığını fakat "elinde silahı olan adamın sözünün geçtiğini" dile getirdi.
- "Bu partinin güçlenmesi siyaset kurumunu şantaja açık hale getirir"
"HDP'nin milletvekili listelerini Kandil'in ve örgütün belirlediğini" ifade eden Yalçın Akdoğan, şunları söyledi: 
"Bu yüzden HDP'ye oy vermek, 'Demokrasiye güç katmak' anlamına gelmiyor. Selahattin Demirtaş'ın yüzde 10'u geçince milleti sokağa dökmeyeceğinin garantisi var mı? Ortada bir terör örgütü var, orada duruyor ve milleti tehdit ediyor. Şimdi Karayılan çıkmış 'Biz tehdit etmiyoruz' diyor. Sen onu benim külahıma anlat, Güneydoğu'da kapı kapı geziyorsunuz, insanlara haraç mektupları gönderiyorsunuz, üstünde HPG damgası var. 'Şu partiyi bırakın, bu partiye geçin' diye tehdit ediyorsunuz. 
Ondan sonra da neymiş 'Ben güçlenirsem demokrasi gelişir'. Öyle bir şey yok, bunların güçlenmesi demokrasiyi geliştirmiyor. Bu hastalıklı örgütün vesayeti altındaki bu partinin güçlenmesi siyaset kurumunu şantaja açık hale getirir, demokrasiyi zedeler, siyaseti terörize eder. Çünkü bu şiddetle yoğrulmuş bir yapıdır. İşte sıkıştığında hemen terör örgütü arkasından konuşmaya başlıyor. Bunun için diyorum ki, HDP'nin barajı geçmesi büyük riskler barındıran bir durumdur."
Yalçın Akdoğan, Kürt meselesinde hangi adım atıldıysa hepsini AK Parti'nin yaptığını, HDP'nin ise hep engel olduğunu, tehdit ettiğini ve bunları Kürtlerin çok iyi bildiğini belirtti.
AK Parti olduğu sürece Çözüm Süreci'nin, yeni anayasanın, güven ve istikrarın olacağına işaret eden Akdoğan, bu yüzden 7 Haziran seçimlerinde herkesin sandığa gitmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Mitinge Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara milletvekili adayları, parti teşkilatı ile Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ferda Polat da katıldı. A.A

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YILMAZZ23 Mayıs 2015 22:20

    Daha önce bu platformun forum kısmı vardı orada Moderatör olarak yazılar yazıyordum,daha sonra her ne olduysa forum kısmını kaldırdınız,eski gözağrım olan bu sitede eskiden olduğu gibi para piyasaları ve genel konjektörle ilgili fikirlerimi yazmak isterim.!.....bu konuda iletişimde bulunursanız sevinirim.!mail Adresim: [email protected]

  • YILMAZZ23 Mayıs 2015 21:46

    HDP nin barajı geçmemesi partinin ortadan kalkması demekmidir?mecliste girememesi demek kürt meselesi konusunda mücadele etmeyi bırakacakları anlamınamı gelir.??hdp nin mecliste olmaması yasal zemin üzerinde oluşacak politik yaklaşımların önünü tıkar.!! ülkemiz için en büyük tehdit temsildeki adaletsizliktir.!!şuan hdp kadrolarında mücadele eden milletvekillerinin mecliste oluşturdukları grup zaten parti gibiydi,onca müzakereye izin verildi bu izinler tehdit nedeniylemi verildi?? sayın AKDOĞAN HDP barajı geçerse biz arzu ettiğimiz milletvekilini çıkaramayız demek yerine ,,HDP ye oyunu verecek olan vatandaşın iradesini tehdit unsuru gibi göstermeye çalışıyor..Madem demokrasi kelimesi dillerden düşmüyor,,Sadece HDPyi baz almamız gerekmez,temsilde adalet Yasal zemin içinde kurulmuş tüm partilerin demokratik hakkıdır!Önümüzdeki dönem adına Ülkemiz için en önemli tehdit bu adaletsizliğe çözüm bulunamamasıdır.!!

  • YILMAZZ23 Mayıs 2015 20:54

    Şu bir gerçekki ayen beyan görülen birşey var..oda hdp nin barajı rahat şekilde geçeceğidir.!kim ne derse desin görünen köy klavuz istemez misali bir tablo var.!!

  • Byk23 Mayıs 2015 19:40

    % 10 barajını Kenan Evren koydu.Cenazesine demokrasiye darbe vurdu diye gitmeyenler , % 9 alan bir partinin meclise girememesini isteyip demokrasiyi ağzına alabilir.

  • Doğulu23 Mayıs 2015 18:57

    13 yıldır iktidar olmanızı sağlayan güç şimdi tukaka oldu demek.