E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHilafet geri mi geliyor?---

Hilafet geri mi geliyor?

Hilafet geri mi geliyor?
10 Şubat 2016 - 07:41 borsagundem.com

Star Gazetesi yazarı Nuh Albayrak, hilafetle ilgili yazı yazdı

İslam coğrafyasındaki çatışma halinin hiç bitmemesi üzerine Star Gazetesi yazarı Nuh Albayrak hilafet önerisini ortaya koydu.

İşte o yazı:

Bu tespiti benden başka kimse yapamıyor” diyecek kadar megaloman değilim. 

Ama İslam dünyasını saran ateşin sahipsizlikten kaynaklandığını neden kimse 
dile getirmiyor?

Gerçi, “Sistem krizi...” dediğinizde, “Erdoğan’ı başkan yapmak istiyorsunuz” diyenler, siz “Hilafet boşluğu...” demeden “Şimdi de Erdoğan’ı halife yapacaklar” diye yumurtlamazsa çok şaşırırım...

Ne yapacağız peki?..

Bu şirretliklerden korkup gerçekleri dile getiremeyecek miyiz?

Kefareti biz ödüyoruz...

Hilafetin 3 Mart 1924’te suni gerekçelerle kaldırılması Türkiye için bir ‘harakiri’ idi. Ama bu aynı zamanda bütün İslam âlemine de Haçlı Seferleri’nin bile başaramadığı bir zulüm oldu.

Peki sonuç?..

İslam dünyasının şu haline bakar mısınız?

“İnkılaplara gölge etmesin” diye yapılan ‘ilga’nın kefaretini bugünkü Müslümanlar ve İslamiyet ödüyor.

Günümüz dünyasında uzaktan kumandalı entrikalardan uzak, huzur içinde yaşayan bir İslam ülkesi gösterebilir misiniz?

Gazze’de yıllardır Müslümanlara reva görülen zulmün binde biri onlara uygulansaydı dünya yine böyle süt dökmüş kedi gibi mi davranırdı acaba?

‘Öldüren kahramanlar...’

Bölgemizdeki gelişmeleri çok iyi analiz eden iki yazarımız Ardan Zentürk ve Sevil Nuriyeva’nın önceki günkü Star’da dikkat çektikleri Havana Zirvesi, İslam dünyasında yıllardır örülen ‘ihanet kemerleri’nin ‘kilit taşı’dır.

Bu zirvede Katolik ve Ortodoks dünyasının liderleri “Birlikte İslam dünyasını iyi salladık” diyerek “çak” yapacak; birbirini kutlayacak!

Ve Patrik Krill, “Ortadoğu’da ezilen Hıristiyanların intikamını alan Kahraman Putin”in önünde bütün dünyanın saygıyla eğilmesini isteyecek!

Trajediye bakar mısınız?

Meydan o kadar boş kalmış ki asrın katilleri, “Asrın Kahramanı” diye yutturuluyor.

Bütün İslam âlemini temsil eden bir kurum olsaydı durum böyle mi olurdu?..

Bugün Filistin’de, Ortadoğu’da, Afrika’da, Asya’da Müslümanlara her türlü zulmü uygulayan kravatlı simsarların, Haçlı çapulculardan farklı olmadığını kim söyleyecek?

İnşa ettikleri ‘sömürü medeniyeti’ni sanal surlarla korumaya çalışan batı dünyasına, “Onlar ‘mülteci’ değil, gasp ettiğiniz mağdurlardır. Kaçmakla kurtulamazsınız, birikmiş borçlarınızı ödeyin” diye kim haykıracak?

İran’a “Sen nasıl İslam ülkesisin ki, ‘Moskof’la kol kola Müslüman kırıyorsun” diye kim hesap soracak?

Ya İslam’ın mağduriyeti?..

Müslüman kanı akıtmak için kullanılan DEAŞ’in “devlet”, terörlerinin de “cihad” olamayacağını, bilakis; bunların eylemlerinin de söylemlerinin de İslam’a en büyük iftira olduğunu İslam dinini temsil eden bir makam söyleseydi bu istismar bu kadar etkili olmazdı.

Bitmedi...

İslamiyet’in günümüzde gerçekten bir ‘sahibi’ olsaydı, milletin kanını emerek semirdikten sonra devleti ele geçirmeye kalkan vampirlerin İslamî bir değer olan ‘cemaat’ ile hiçbir ilgisi olmadığını; su köprüyü bölmeden önce söylemez miydi?

Böylece, “Alnı secdeye gelmiş adamlar” yanılgısı önlenmez miydi?

Muharref Hıristiyanlığın skandallar merkezi olan Papalık bile Avrupa’nın laikliğine ve medeniyetine mani olmazken, halifelik ile ilgili nasıl bir tehlike öngörüldü ki alelacele “ilga” edildi?

Velhasıl bugün İslam coğrafyasının, duçar olduğu bu küresel zulümlerden kurtulmasının tek yolu silkinip kendine gelmesi ve “Hilafet”in fonksiyonunu yerine getirebilecek bir oluşumun şemsiyesi altında birleşmesidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (30)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ganalı Tarzan10 Şubat 2016 20:20

    Merak ediyorum.FETÖ Şeriat diyor Amerika da,Erbakan şeriat diyordu kızı da Amerika da C.Başkanı da aynı diyor oğlu İtalya da..Yahu arkadaş,durumunu düzelten soluğu AAvrupa veyahut Amerika Kanada da alıyor.sen Hilafet diyorsun.Kaç kişi İran veya Arap ülkelerinde yaşamayı kabul eder.önce yanındakiş avananen sor.Ama amacınız birilerini yağlamak yıkamak sonra da ihale kapıp dolarları cepe indirmek.

  • USD10 Şubat 2016 20:17

    20 TL n,n yeşili diyeceğim artık 10 yaşındaki Çocuğun cebinde var.US nin Dolar yeşili sermaye,Doların üzerindeki Franklinde Tanrınız olmuş.Sen neden bahsediyorsun

  • tek soru10 Şubat 2016 20:00

    bu kadar yalakalık için kaç para alıyorsunuz ? çünkü sizin gerçek inancınız sadece para.

  • islam alemi 10 Şubat 2016 18:01

    Islam alemi once birbirine kazik atmamayi, birbirini yememeyi ogrensin , cehaletten kurtulsun , sonrasi kendiliginden düzelir

  • vestelzade10 Şubat 2016 13:19

    mülteciler niye papanın ülkelerine kacıyor albayrak buna cevap ver bırak hilafeti

  • serdem halim10 Şubat 2016 12:59

    Hilafet varken müslüman ülkeler halifeye baş kaldırdı o zaman bile hilafet kurumunun etkinliği yoktu günümüz dünyasında olur mu salla gitsin ya tutarsa atarsan olur tabi

  • Cafer10 Şubat 2016 12:54

    Sorun zorla Osmanlının baskıyla ele geçirdigi Halifelikle çözülse idi Osmanlı çökmezdi.Sorun Arapların bagnaz anlayışında.İslamın bagnaz kafalarca yanlış yorumlanmasında. Papalık var diye hic bir Avrupa ülkesi papanın işlerine karışmasına müsade etmiyor.Ekonomileride din ve devlet işlerini birbirine karıştırmadıkları için gelişmiş vede namusluca çalışmışlar.Bundan dolayıda demokrasileri gelişmiş.Sorun islam dünyasında insanlıgın çökmüş olmasında.Neden o kadar Müslüman islam ülkelerine degilde Avrupaya huzurla yaşamaya geliyor.Neden bir Arap ülkesi Avrupaya gitmeyin bize gelin demiyor.Kaçan kurtuluşu Avrupada arıyor. Hiç Arap dünyasına sıgınan varmı?

  • r.özer10 Şubat 2016 12:11

    Nuh Bey,müslümanların dünyada birçok zulme uğradığını,buna engel olmak için hilafet veya benzeri bir oluşuma ihtiyaç olduğunu çok güzel açıklamış,tebrik ederim.Acaba bu fikirlere karşı olduğunu belirtenler haçlı mı,mason mudur?..Kalkması da yeniden gelmesi de takdiri ilahi olacaktır Deniz Efendi.

  • Tarık10 Şubat 2016 12:03

    O kadar medeni olacaz diyen avrupa bile papaya dokunmayıp dininde taassub ettiği halde bugün İslam aleminin dini lideri olan hilafet makamı da olsaydı İslam alemi bu derece parçalanmazdı. Hilafeti kaldıranın niyeti zaten ingilizin emriyle İslam düşmanlığıydı. Ne zararı vardı hilafetin? Bırakın uydurma tarihten okuduğunuz yalanları. Hilafet olsaydı bugün elin gavuru İslam alemini böyle parçalayamazdı. Hilafeti kaldıran elin gavuruna hizmet etti.

  • Mahir ÖZTÜRK10 Şubat 2016 11:49

    Örümcek kafalı ucube. Hilafet kaldırılmadan önce Osmanlı sultanının halifeliğini Osmanlı ve 1-2 Türk devleti haricinde tanıyan yoktu.

  • Exodus10 Şubat 2016 11:42

    Müslüman dünyasında bir sorun yok. Bütün sorun Afganistan ve Arap Dünyasında. Şii-Sünni gerilimini Vehabiler azdırıyor. Irak adam gibi bir devlet olsaydı ne İran,Irak savaşı, ne PKK, nede Körfez savaşları olurdu. Kudüsü İsraile Ürdün kaptırdı bile bile göz göre göre. Türklere barbar hayvan diyen, Yahudilere zaten onlar bizim kardeşimiz diyenlerde Arap, 6200 Türk askerini şehit eden, Antakyadan sonra rayları söken Araplarlamı ortaklık olur. Senin uyduruk hilafetini ne Alevi Türk, ne birçok Sünni Türk, ne İran, ne de Arap dünyası tanır. Endonezya,Malezya suratına bile bakmaz. İslam dünyasında sorun yok. SORUN ARAPLAR. İsrailin güvenliği için Sünnileri İrana karşı kışkırtacak, heryerde Şii düşmanlığı yayacak Katar-Suud uşağı CIA Memuru HALİFE olursa birtek o olur. Yüce Allah peygamberlerini bile kullarına avukat ve memur kılmadı. Allah herkese beyin vermiş, aklını kullanacaksın yoksa nasıl uyku uyuduğuna bile karışır Halife. Halife istemek KÜFÜRDÜR. Araplara ihanet etmeyin, ticaret yapın, içlerine girmeyin yeter. Türkiye göze batmaya, mimlenmeye başladı Arap dünyasında bir zaman sonra Türk nefreti başlayacak. Türkiyenin etrafı Rusya, Şii ve Kürtlerle sarılmış durumda. Amerika İsraili koruyacak diye PYD bile senden daha kıymetli. Ne turizm, ne ticaret kaldı. 9 şehit verildi bugün.

  • G.Deniz ŞENTÜRK10 Şubat 2016 10:59

    Hilafet iyi olsaydı, Allah Kur'an'ı koruduğu gibi onu da korurdu. Yani, kalkması takdir-i ilahi... ( Siz böyle lafları çok seversiniz Nuh Efendi! )

  • YENİ NESİL 10 Şubat 2016 10:50

    ZAFER İSLAMINDIR !

  • SERDAR10 Şubat 2016 10:43

    SEN ÇALIŞMA YAT,AVRUPA URETSİN SONRA HALIFELIK KALDIRILDI ONDAN OLDU DE.BOS YAZIII...

  • analist10 Şubat 2016 10:25

    türkiyenin siyasi intiharı yeni osmanlıcılık .... cengiz özakıncı tavsiye edilir her türk vatandaşının okuması gereken kitap

  • AS10 Şubat 2016 09:51

    aKIL VE zEKA YETMEZMİ. nEDEN BAŞKA OLUŞUMA İHTİYAC VAR.

  • don karleone10 Şubat 2016 09:26

    boş yazı

  • şeri hüseyin de vardı10 Şubat 2016 09:24

    Çanakkale'de Gazzeli de vardı, Edirneli de diyorsun ey ERENler... Ancak unutma ki, Osmanlı İngilizle, Fransızla, İtalyanla, Rusla savaşırken kuyusunu kazmaya çalışan Şerif Hüseyinler de vardı

  • çalarsaat10 Şubat 2016 09:11

    bence coğrafyanın sakinleşmesi ve savaşların bitmesi din adamlarının siyaseti bırakıp abuk subuk fetvalar vermelerinin önlenmesi ve mezheplerin rafa kaldırılması ile mümkün. Kuran dininde bölünenlerden olmayın derken mezhep ayrılıklarının körüklediği savaşlar hiç bitmez. Okuduğunu anlamayan bir toplumun üzerine pislik yağmaya devam eder.

  • mahmut 10 Şubat 2016 09:09

    bence uygulanabilirliği yüksek olan bir düşünce olmalı başsız olmak çok kötü

  • Sözün Özü.10 Şubat 2016 09:03

    Gayet yerinde bir yazı. Bir çok sorunu kökünden çözecek bir sonuç. Hilafetle yönetilen Osmanlı zamanındaki gençliğe bakın, bir de şimdiki gençliğe bakın. Bugün işlenen ahlaksızlıklar cinayetler, tarih boyunca hangi asırda gerçekleşmiş. Şuan insanlık bitmiş durumda.

  • Bika10 Şubat 2016 09:02

    İki arap şeyhi anlaşarak tuvalete bile gidemezken halifelik konusunda anlaşacaklar.İslam birliği teşkilatı(İİT) var, işlevsiz toplanıp otellerde yiyip içiyorlar ve hiçbir karar alamadan dağılıyorlar.

  • Knife10 Şubat 2016 09:01

    1924de halife zamanindada muslumanlarda kiyim vardi. Gazze de musluman kardeslerinin musluman osmali askerlerine yaptiklarinida ac bak bu gozluklerle olmaz her kalemi alan boyle yazarsa bunun adada islam olmaz meshur olmak istiyorsan vucudunu ac daha cabuk olursun albayrak amac canakcikliksa o da bize uymaz

  • eren10 Şubat 2016 09:00

    iş bankası müslüman hindistanlı ve afganların parasıyla kuruldu, hilafete yardım parasıydı onlar HİLAFET VARDI DA diyen dostum. çanakkalede gazzelide vardı edirnelide.

  • mustafa10 Şubat 2016 08:55

    İyi saçmalamamissin bekle hilafet gelir.Sen toprağını idare acizsin başka seni ipler mi gücün yok bunun farkında değilsin daha

  • musa10 Şubat 2016 08:50

    abd "esad'ı devirin halife olursunuz" diye gazlıyor bunları. bunlar da hemen havaya giriyor. islam dünyasının halifesi yok diyorsunuz da islam dünyasının "halifesi yani lideri" abd olmuş farkında değilsiniz. abd den izinsiz tuvalete gidemiyorsunuz konuşuyorsunuz.

  • ısmarlamaysa bilemem10 Şubat 2016 08:14

    Tabii ki, bu yazı Nuh Albayrak'a bir yerlerden ısmarlamaysa onu bilemem!

  • Kimin halifesi10 Şubat 2016 08:14

    İslam alemi olmuş bilmem kaç parça! Kimin halifesi olacak? Şiilerin mi? Sünnilerin mi? Yoksa mezhepsizlerin mi? Geç bunları Nuh Albayrak

  • Hilfate vardı da10 Şubat 2016 08:12

    Çanakkale Savaşı sırasında Osmanlı hilafete sahipti. Müslüman Hindistan'dan, Müslüman Endonezya'dan kaç asker getirebildi İngilizlerle savaşacak? İngiltere'de hilafet yoktu ama Müslüman Türk askerinin karşısına binlerce Hindistanlı Müslüman askeri dikebildi. Maval okuma Nuh Albayrak...

  • Cego 10 Şubat 2016 08:07

    Türkiye yetmedi.