E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHollande'ın Erivan'daki konuşmasına tepki---

Hollande'ın Erivan'daki konuşmasına tepki

Hollande'ın Erivan'daki konuşmasına tepki
25 Nisan 2015 - 00:44 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı'nın haksız ve tarafgir tutumunun kınandığı bildirildi

Dışişleri Bakanlığı, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Erivan'da düzenlenen törene katılmasıyla ilgili, "Fransa'nın bu haksız ve tarafgir tutumu Türkiye tarafından reddedilmekte ve kınanmaktadır" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hollande'ın 24 Nisan'da Erivan’da düzenlenen ve iddia edildiği gibi geçmişte yaşanan kayıpların anılmasından çok Türk kimliğine, tarihine ve toplumuna yönelik iftiraların dillendirildiği bir tören şeklinde cereyan eden etkinliklere iştirak ederek, Ermeni anlatısına verdiği desteği tekrarladığı belirtildi. Benzer şekilde Fransa Başbakanı Manuel Valls'in de bugün Paris’te "tarihten barış ve dostluk değil, husumet çıkarma üzerine kurulu bir etkinliğe katılarak tarihsel gerçekleri çarpıtan ve hukuku tahrif eden ifadeler kullandığı" kaydedilen açıklamada, şunlar denildi:

"Cumhurbaşkanı Hollande’dan, söz konusu törenler sırasında Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşü sürecinde hangi dine ve etnik kökene mensup olursa olsun tüm Osmanlı vatandaşlarının büyük acılar yaşadıklarını teslim etmesi beklenirdi. Farklı dinlerin mensuplarının acıları arasında ayrım yapmayan böyle bir yaklaşım, kuşkusuz, Fransa’daki 600 bin Türk tarafından da olumlu ve kucaklayıcı bir davranış olarak görülürdü." 

Açıklamada, Fransa'nın ayrımcı yaklaşımını sürdürmeyi tercih ettiği belirtilerek, "Fransa'nın bu haksız ve tarafgir tutumu Türkiye tarafından reddedilmekte ve kınanmaktadır" ifadesi yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)