E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHükümeti kurmak isterse MHP ile kurarız!---

Hükümeti kurmak isterse MHP ile kurarız!

Hükümeti kurmak isterse MHP ile kurarız!
04 Temmuz 2015 - 09:51 borsagundem.com

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik koalisyon sinyalini verdi

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, "Bizimle MHP makul bir çizgide, bu hükümeti kurmak isterse MHP ile kurarız. CHP kurmak isterse, buna yanaşırsa CHP ile kurarız. Ama mızıkçılık yaparlarsa, ipe un sererlerse, gerçekleştirilemeyecek hayaller ve taleplerle önümüze gelirlerse bu hükümet kurulamaz" dedi.

 AK Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğine  katılan Çelik, burada yaptığı konuşmada vatandaşın yüreğine dokunan siyaset  yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.  Hiçbir başarının tesadüfi olamadığını söyleyen Çelik, şöyle konuştu:
 
"Vatandaş bizim kara kaşımıza, gözümüze aşık olduğu için bizden yana  tercihini kullanmıyor, oyunu bunun için vermiyor. Vatandaş bakıyor ki bu ekip  farklı bir ekip, bu kadro farklı bir kadro. Son seçimde Ak Parti'ye yüzde 41 oy  verdi halkımız. Biz, yüzde 41 oy aldık, 'AK Parti mağlup oldu' dediler. CHP, ayı,  güneşi vadetmesine rağmen, yalanın, dolanın, iftiranın sınırını tanımadan çok  çirkin bir propaganda yürütmesine rağmen geçen seçimdekinin altında yüzde 25 oy  aldı. Şimdi CHP seçimin galibi kabul ediyor kendisini. MHP seçimin galibi kabul  ediyor. HDP yüzde 13 ile seçimi kazanmış. Nasıl oluyorsa yüzde 41 kaybetmiş. Bu  halka sırtımızı dönemeyiz. 10 seferdir önüne sandık gidiyor ve bu seçimlerin açık  ara galibi AK Parti'dir. TBMM'de şu anda yine sandalyelerin yüzde 47'si AK  Parti'dedir. AK Parti, CHP ve MHP'nin aldığı toplam oy kadar oy almıştır."
 
HDP'lilere seslenen Çelik, "Bu HDP'liler çok rahatlıkla yalan  söylerler. Bunlarda yalan, iftira, dedikodu son derece sıradan şeylerdir. AK  Parti dedi ki; 'Biz Kürtçü de değiliz, Türkçü de değiliz.' Türkiye'de iki parti  birbirini besliyor. HDP ile MHP karşılıklı olarak birbirini besleyen iki  partidir. Biri Kürtçülük zemininde siyaset yapıyor, biri Türkçülük zemininde  siyaset yapıyor. CHP mezhepçi bir zeminde siyaset yapıyor. Ne yazık ki bu böyle"  dedi.
 
 AK Parti'nin toparlayıcı ve kucaklayıcı yapısının olmaması halinde  Türkiye'nin Suriye ve Irak gibi olacağını kaydeden Çelik, "Biri Türkçülük diğeri  Kürt ırkçılığı yapacak, birisi mezhepçilik yapacak. Halkını bölen, kategorize  eden bir anlayışla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.
 
"Ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için geceli gündüzlü çalışıyoruz"
 
Hükümet kurma çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunan Çelik,  şöyle konuştu: "Biz ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için geceli gündüzlü çalışıyoruz.  Başbakanımızla, arkadaşlarımızla, partili yetkililerle bir araya geliyoruz. Biz,  samimi bir şekilde Türkiye'nin bir hükümete kavuşmasını istiyoruz. Bizimle MHP  makul bir çizgide, bu hükümeti kurmak isterse MHP ile kurarız. CHP kurmak  isterse, buna yanaşırsa CHP ile kurarız. Ama mızıkçılık yaparlarsa, ipe un  sererlerse, gerçekleştirilemeyecek hayaller ve taleplerle önümüze gelirlerse bu  hükümet kurulamaz. Düğüm Ankara'da çözülmezse bu düğümü vatandaş çözer. Nasıl  çözer? Seçime gideceğiz, vatandaş bu düğümü çözer. Ama benim ve partimin  kanaatini sorarsanız, bu halk seçimden yoruldu. 2009'dan bu yana neredeyse her  yıl seçim var."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali05 Temmuz 2015 03:02

    Ülkemin emniyeti birin plandadır gaza gelmemesi tabiki AKP .MHP olacak bir taraftan PKK yí diğer taraftan dhkpc yı body guard tutmuş partilerle ortak olmayacağı bellidir

  • ali05 Temmuz 2015 03:02

    Ülkemin emniyeti birin plandadır gaza gelmemesi tabiki AKP .MHP olacak bir taraftan PKK yí diğer taraftan dhkpc yı body guard tutmuş partilerle ortak olmayacağı bellidir

  • flamenco7204 Temmuz 2015 13:29

    Bence; AKP için en iyi seçenek MHP: *AKP ile MHP özdeş genetik biat kodlarından vücuda gelmiş benzer iki sağcı parti *Çözüm süreci ortadan kalkar, *güneydoğu kaynaklı toplumsal gerilim ve güvenlik kaygıları tırmanır, *ve bu sebepten eski antidemokratik uygulamlar ve yasalar mevcudiyetlerini muhafaza eder..*MHP; AKP'ye payanda olma algısı ile oy kaybeder..Tabanlar aynı olduğu için bu oylar tekrar AKP'ye geri döner...Ben AKP olsam bu koalisyonu kurmak için uğraşırdım..Zira MHP; AKP'ye çook ama çok yakışıyor:)

  • osman04 Temmuz 2015 11:28

    akp hala ders almamış. enflasyonu eksi çıkararak memur ve emeklinin 2 kuruş zamına düştü. bu halk bunu unutmayacak. bu seçim hariç akp verdim. yanılmadığımı teğit etti. akp size oy yok. hala ders almıyorsunuz.

  • dlbyz04 Temmuz 2015 11:17

    MHP VE AKP seçim öncesi anlaşmış tı ki piyasa bunu aldı secim sonrası bir bahçeli çıktı sonuçları değerlendirmekten aciz konuşmalar yaptı AKP nin kucağına oturdu ve bu oyu birdaha göremeyecek tir artık bahçeli gitmeli halk bu sinyali aldı ve yeni secimde by bahçeli san ki ajan apoyu getirdi hükümeti erken secime götürdü şimdide aynı oyunu oynuyor bu bahçeli bence

  • kıro04 Temmuz 2015 10:49

    adamların amacı hükümet kurma değilki, illede erken seçim derler, dur ki oylar daha düşssün ve perişan olsunlar iyice... muhaha

  • .04 Temmuz 2015 10:44

    HÜSEYİN CELİK'İN KULAGI SAGIR GÖZÜ KÖRDÜ SANIRIM KENDİLERİNE VE CUMHUR' A SAYAN MHP YE NASIL DA YAKINIZ DİYOR. BUNLARIN BİRBİRLERİNİ NERDE BULDUKLARI BELLİ. YALAN DOLAN BİRAZDA SEN OYALAN . BULDUNUZ BU MİLLETİ. YİYİN BAKALIM.

  • Vatandaş04 Temmuz 2015 10:28

    Bu çizgilerle siz zor koalisyon kurarsınız:)

  • Recep 04 Temmuz 2015 10:06

    Devletin ocağına incir ağacı dikmeye az kaldı.