E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHüseyin Çelik'ten koalisyon açıklaması---

Hüseyin Çelik'ten koalisyon açıklaması

Hüseyin Çelik'ten koalisyon açıklaması
02 Temmuz 2015 - 16:30 borsagundem.com

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, koalisyona ilişkin önemli açıklamalar yaptı

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik  NTV canlı yayında  Funda Görey'in sorularını yanıtladı. Çelik, erken seçim ve koalisyon iddialarını değerlendirdi.

İşte açıklamasından satır başları:

MHP baştan HDP ile ortak hareket etmeyeceğini söylemişti. MHP'nin bu tavrı koalisyon görüşmelerine yansıyacak iddialarına katılmıyorum. 8 Haziran'da hangi partiye yakınsak şimdi de ona yakınız.  Biz tek başımıza iktidar olamıyoruz. Bir hükümete ihtiyaç var. Yeni bir hükümetin kurulması lazım. 13 yıl üst üste iktidar olacaksınız bir gün gelecek 18 eksikle koalisyona mecbur kalacaksınız. Biz milletin verdiği mesajı doğru algıladığımızı düşünüyoruz.  AK Parti peşin hüküm vermekten sıyrılmış durumda.Bütün partilerle görüşeceğiz.

Ben CHP üzerinden çalışan bir ekipteyim. Mış gibi yapmayacağız. Halkın ve siyasilerin çok yorulduğunu düşünüyoruz. Koalisyonun ömrünü kurulmadan tahmin edemeyiz. Bu arada vasayalım ki kuramadınız. Bizden ne isteyecekleri önemli.  Düğüm çözülmezse halk sandıkta düğümü çözecektir.

HDP neden bu çalışmalarda yok?

Halkın seçtiği bir partiyi biz de tanıyoruz. Sayın Başbakan bütün partilerle görüşecek. Sevmeseniz de saymak zorundasınız. Kimsenin kimseyi yok etme hakkı olamaz.

Azınlık hükümeti

İcraat yapması zordur. Hiçbir çare kalmamışsa ama bir yöntem olarak masa da kalmışsa olabilir. Son çare olarak gidilebilir.

MHP tabanı bize daha yakın. MHP ile kurulacak koalisyon olursa daha uzun ömürlü olabilirler. 

3 dönem kuralı

Benim bu konudaki görüşlerimi arkadaşlarım da biliyor. Bence bu gereksiz bir kural bu. Eğer bir erken seçim olursa bizim için 3 dönem kuralı kalkmış oluyor.

Seçime gitme en son çare olmalı. Başbakan bu konuya ileriki günlerde karar verecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yandaş02 Temmuz 2015 20:17

    MHP sayesinde yine dört ayak üzerine düştük:)

  • Bence 02 Temmuz 2015 17:10

    Yonetemiyorsunuz sayın çelik bence dışarıdan bir azınlık hükümeti yani avrupada gelecek kisiler tarafindan hükümet kurulsun bizleri onlar yonetsin belki bir arpa boyu yol alırız birazda onlar İsa adına yaparlar bir şeyler