E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"İkinci Kardak krizi" iddiası---

"İkinci Kardak krizi" iddiası

İkinci Kardak krizi iddiası
08 Şubat 2016 - 06:55 borsagundem.com

Türkiye ve Yunanistan arasında 14 Ağustos 2015 tarihinde yaşanan ikinci Kardak krizinin son anda önlendiği iddia edildi

Kathimerini gazetesi, 14 Ağustos 2015 tarihinde Suriyeli mültecilerin çıktığı Kardak kayalıklarında ciddi bir Türk-Yunan krizi yaşandığını yazdı. Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin eş zamanlı olarak Kardak kayalıklarına çıkması ile yaşanan krizin yaklaşık 6 saat sürdüğü belirtildi. Gazeteye göre olay şöyle gelişti:

 “14 Ağustos 2015 sabahı Yunan radarları Kardak çevresinde bir hareketlenme tespit ettiler. Kardak kayalıklarına çıkmış olan  mülteciler, Kilimli adasındaki Sahil Güvenliği telefonla arayarak, Avrupa’ya gitmek istediklerini ve kurtarılmayı beklediklerini söylediler. Bu olay sonrası hemen Yunan Sahil Güvenlik ve Türk Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye ulaştılar. İki ülkenin sahil güvenlik ekipleri Kardak adasına çıktılar ve itişmeler yaşandı. İki ülkenin Sahil Güvenlik ekipleri bölgeden çekilmek istemedi. Hemen tüm bakanlıklara haber verildi. Yunan Deniz Kuvvetleri bölgeye gemi gönderilmesini önerdi. Yunan Savunma ve Dışişleri Bakanlıkları ile Başbakan Alexis Çipras durumdan haberdar edildi. Savunma Bakanlığı’ndaki kurmaylar, Yunan Deniz Kuvvetleri’ne ait bir teknenin Kardak bölgesine gönderilmesini önerdi. Alexis Çipras bu öneriyi reddetti ve konunun siyasi olarak çözülmesini istedi. 6 saatlik krizden sonra Türk Sahil Güvenlik ekibi Kardak adasından ayrılırken, arama ve kurtarma operasyonu yapmış olduğunun kayıt altına alınabilmesi için mültecilerden bazılarını kendi isteklerinin aksine beraberinde götürdü. Diğer mültecileri de Yunanlar alarak bölgeden ayrıldılar ve kriz sonra erdi.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)