E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere IŞİD'i vurabilir---

İngiltere IŞİD'i vurabilir

İngiltere IŞİD'i vurabilir
02 Temmuz 2015 - 16:49 borsagundem.com

İngiltere, Tunus saldırısının ardından IŞİD'i Suriye'de de vurmayı tartışıyor

İngiltere hükümeti, Suriye topraklarında üslenen IŞİD’le mücadele için ABD liderliğindeki hava saldırılarına dahil olmayı parlamentoda tartışıyor. 
İngiltere, eçen hafta bir IŞİD terör örgütü militanının Tunus’ta 30 İngiliz vatandaşı öldürülmesinin ardından, örgütle mücadele yöntemlerini gözden geçiriyor. Irak'taki IŞİD unsurlarıyla mücadele eden fakat Suriye operasyonuna katılmayan İngiltere, bu ülkedeki IŞİD hedeflerinin de havadan vurulmasını gündemine aldı. 
İngiltere Başbakanı David Cameron’ın basın sözcüsü, yaşanan olayların ardından, İngiliz Başbakan’ın ülkesinin Suriye’deki IŞİD militanlarıyla daha güçlü bir şekilde mücadele edilmesinin parlamentoda değerlendirilmesini istediğini duyurdu. 
Savunma Bakanı Michael Fallon ise Tunus saldırısının, IŞİD'İn Suriye karargahında planlandığı tespit edildiği takdirde, örgüte yönelik politikalarıngözden geçirilmesi gerektiğini savundu. Fallon'un, parlamentonun hava saldırılarına yönelik tavrını yokladığı ve konuyla 
ilgili oylama yapılmasını önereceği tahmin ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)