E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran: Türkiye ateşle oynuyor---

İran: Türkiye ateşle oynuyor

İran: Türkiye ateşle oynuyor
25 Kasım 2015 - 12:12 borsagundem.com

Rusya'nın savaş uçağını sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşüren Türkiye'ye karşı İran aleyhte tutum sergiliyor

Rus uçağının Türk jeti tarafından düşürülmesi İran basınında geniş yankı buldu. Birçok gazete, Putin'in dün yaptığı açıklamayı "arkadan hançerlendik" ifadesiyle büyük puntolarla birinci sayfadan aktarırken Türkiye'den yapılan açıklamalara daha az yer verdi. 
Vatan-i Emruz Gazetesi, "Türkiye ateşle oynuyor" başlığıyla manşetten verdiği haberde Putin'in "sessiz kalmayacağız" dediğini yazdı.

Muhafazakarlara yakın Civan (Javan) Gazetesi, "IŞİD'le mücadele edenlere NATO hançeri" başlığıyla verdiği haberinde, Putin'in olaya ilişkin, "Çok ciddi sonuçları olacak " ifadesine de yer verdi.

Resmi nitelikli İran Gazetesi, "Erdoğan ve Putin'den Suriye semasında güç gösterisi" başlığıyla verdiği haberde, Putin'in "Teröristlerin işbirlikçileri bizi arkadan bıçakladı” sözlerini kullandı.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının altında " Ankara, Putin'in tehditleri ve Lavrov'un Türkiye ziyaretini iptal etmesinin ardından NATO'nun acil olarak toplanmasını talep etti" ifadeleri kullanıldı.

Cihani-i Sanat Gazetesi, "Barut ambarında ateş" başlığıyla aktardığı haberde, Türkiye'nin Suriye sınırında Rus uçağını düşürdüğünü yazdı.

Diğer gazetelerin aksine reformculara yakın Bahar Gazetesi ise Türkiye’yi ön plana çıkardı. Gazete, "Sukhoi düştü, Putin şokta" başlığıyla duyurduğu haberde, "NATO, Rusya'nın Türkiye'ye yaptığı saldırının yanıtını verecek" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ozan25 Kasım 2015 17:40

    Rusya yalaması İran, zaten tarihlerinde hep Müslümanlarla savaşmışlar, bağımsız ve Peygamberimizin yolunda hiçbir zaman olmamışlar. Mollacılar sizi, sahte kabadayılar

  • has25 Kasım 2015 17:27

    iran haindir, herkese hainlik yapar. irana özenmeyelim, müslüman falan değiller. iran ateistleri müslümanlara her daim tercih eder

  • ünal25 Kasım 2015 16:28

    Türkiye ve brezilya birlikte bu itleri batının elinden kurtarmaya çalışıyordu. umarım ülkemizi yönetenler bu farslardan dost olamayacağını anlamıştır.

  • gg25 Kasım 2015 15:38

    Gel seninlede oynayalım ,moskofun yalakası

  • mert25 Kasım 2015 15:25

    İşte bildiğimiz İRAN Rusyanın bize saldırması en çok bunları mutlu eder. Fitne memleketi

  • hakan25 Kasım 2015 14:05

    ah fıtnecı daleveracı guvenılmez ıran senın musluman bır ulke olmandan dolayı utanıyorum karektersız ıran senın bana gore ısraılden farkın yok

  • ali25 Kasım 2015 13:42

    tarihi boyunca bir kez olsun bile haçlı ordusuyla savaşmamış adi bir milletten de farklı bir açıklama beklemek yanlış olurdu zaten işleri güçleri oyun entrika

  • dc25 Kasım 2015 12:51

    varlığından bari başa belasın iran pisliği

  • HASAN TOSUN25 Kasım 2015 12:29

    SEN İRAN İSLAM ALEMİNİN KALBİNE SAPLANMIŞ MÜNAFIK BİR ÜLKESİN SENDEN BU AÇIKLAMA BEKLENİR,İSLAMI YIKAN Şİİ MÜNAFIKLARI CANINIZ CEHENNEME.

  • xx25 Kasım 2015 12:20

    Bozacının şahidi şıracı.

  • oktaydoganer25 Kasım 2015 12:18

    dost düşman böyle günlerde belli olur.

  • gökhan25 Kasım 2015 12:17

    Ne zaman dost oldular