E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'dan Suudi Arabistan'a korkutan tehdit---

İran'dan Suudi Arabistan'a korkutan tehdit

İran'dan Suudi Arabistan'a korkutan tehdit
26 Mayıs 2015 - 22:04 borsagundem.com

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, "Suudi Arabistan Yemen'e saldırarak bu ülke halkına büyük zulüm yapmıştır." dedi

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Dezful kentindeki bir törende konuşan Firuzabadi, Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik operasyonlarının "Suud hanedanlığının gururundan" kaynaklandığını ileri sürdü.

Firuzabadi, operasyonda "ABD'nin etkisi" olduğunu söyledi. İran Genelkurmay Başkanı, "ABD yıllardır bölgede birçok komplo kurdu ancak her seferinde halkların direnişi karşısında mağlup oldu. Biz hiçbir ülke için savaş istemiyoruz ancak İslami değerleri ve dünya mazlumlarını savunmaya da hazırız" ifadesini kullandı.

Firuzabadi, Suudi Arabistan Yemen'e saldırarak bu ülke halkına büyük zulüm yaptığını savundu ve "Bu zulüm Suudi Arabistan'ın yok olmasına neden olacak" ifadesini kullandı.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı bildirilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)