E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIŞİD Gazze'ye de mi girecek?---

IŞİD Gazze'ye de mi girecek?

IŞİD Gazze'ye de mi girecek?
02 Temmuz 2015 - 07:39 borsagundem.com

Terör örgütü IŞİD, Hamas'ın İslami kuralları doğru uygulamadığı gerekçesiyle Gazze'ye girebileceklerini açıkladı

Dünyanın dört bir yanını kana bulayan terör örgütü IŞİD sonunda Gazze’yi bile tehdit etti. Hamas’ı “İslam kurallarını doğru uygulamamakla” suçlayan örgüt, “Vallahi Suriye’de yaptığımızı Gazze’de de yaparız” dedi. 

İslam adına, İslam’a dair tüm değerleri yakıp yıkan terör örgütü IŞİD, yönünü Gazze’ye çevirdi. IŞİD, Gazze'deki Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) yönetimini devirmeyi hedefleyen eylemler yapacağını duyurdu. IŞİD'in internet ortamında yayımladığı görüntülerde, örgüt militanları, Hamas'a saldırma ve Gazze'yi kontrol altında tuttukları bölgelerden biri haline getirme tehdidinde bulundu. Hamas'ın IŞİD terörüyle mücadele operasyonlarına dikkati çeken militanlar, "Gazze'nin sonu da Suriye’deki Yermuk Mülteci Kampı gibi olacak" ifadelerini kullandı. 

‘İSRAİL’E HİZMET EDİYORLAR’ 

Videoda IŞİD üyeleri, Hamas’ın Selefi grupları baskı altında tuttuğunu ve şeriatı yeteri kadar uygulamadığını söyledi. IŞİD, “Yemin ederiz ki bugün Suriye’de, özellikle de Yermuk Kampı’nda olanlar, Gazze’de de olacak” derken Hamas’ı İran ile Hizbullah, milliyetçi, seküler ve sosyalist gruplarla temas kurduğu için eleştirdi. IŞİD’e göre Hamas ulusçu bir yaklaşımla özgürlük mücadelesi değil, şeriat kurallarını uygulama mücadelesi vermeli. Gazze'de son 2 ayda IŞİD'e bağlı terör hücresi kurmak suçuyla birçok kişi tutklandı. Hamas yönetimi "Tekfirci" olarak tanımladığı terör hücrelerinin "İsrail'e hizmet ettiği"ni savunuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • israile gir02 Temmuz 2015 14:45

    belki de israile sen hizmet ediyorsun, kimin eli kimin cebinde belli deği. madem israil esas düşman yiyorsa oraya girin