E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'da yeni metro hattı açıldı---

İstanbul'da yeni metro hattı açıldı

İstanbul'da yeni metro hattı açıldı
19 Nisan 2015 - 21:29 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katıldığı törenle Levent-Rumeli Hisarüstü Metro Hattı açıldı.

Levent-Rumeli Hisarustü Metro Hattı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katıldığı törenle açıldı. Başbakan Davutoğlu'ndan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerine eleştiri geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Levent-Rumeli Hisarüstü Metro Hattı açılış töreninde  yaptığı konuşmada, 1990'lı yıllara kadar yolların çamur deryası gibi  olduğunu, 1994'te İstanbul'un da Türkiye'nin de kaderinin değiştiğini  vurgulayarak, "Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  oldu ve Ak Parti'nin iktidarının tohumları İstanbul'a atılmaya başlandı"  değerlendirmesinde bulundu. 
 
 İstanbul'un bağrından nice Fatihlerin, nice halk tarafından seçilmiş  Erdoğanların, nice hizmetkarların çıkacağını dile getiren Davutoğlu, sözlerini  şöyle sürdürdü: "Kıyas edelim dedim. 1876'da İstanbul'a ilk tünel, Sultan Abdülhamit  Han döneminde yapıldı. Ancak sadece adı tünel olarak kaldı ileriye götürülemedi.  Sonraki gerçek anlamdaki tünelin, gerçek anlamdaki metronun yapılması için 125  yılı aşkın bir süre beklemek gerekti İstanbul'un. AK Parti iktidarları döneminde  şu anda İstanbul'a 142 kilometre raylı sistem hattı yapıldı. İnşallah 2019 yılına  kadar da raylı sistemin uzunluğu 436 kilometreye çıkacak. Bu bizim İstanbul'a  taahhüdümüzdür." 
 
Başbakan Davutoğlu, Levent-Rumeli Hisaüstü hattının 4 kilometrelik bir  hat olduğunu anlatarak, Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan bir öğrencinin  kendilerinin okuduğu dönemdeki gibi 4-5 otobüs değiştirmeden istediği yere  gidebileceğini söyledi. 
 
Bu hatla, 6 dakikada Levent'e, 16 dakikada Taksim'e, 23 dakikada  Yenikapı'ya, 34 dakikada Üsküdar'a, 66 dakikada Kartal'a gidilebileceğini aktaran  Davutoğlu, "O dönemlerde biz 66 dakika otobüs beklerdik de otobüs gelmezdi. Şimdi  bu hizmetlerden memnun musunuz? Çağı aşan bu hızdan memnun musunuz? Ulaştırma  Bakanlığımızın ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın raylı sistemi İstanbul'a  yaygınlaştırmasından memnun musunuz? 142 kilometrelik hattın 436 kilometreye  çıkmasını istiyor musunuz?" dedi. 
 
KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ
 
Törende konuşan Başbakan Davutoğlu'nun sözleri özetle şöyle:
 
-Kılıçdaroğlu, biz halka sosyal devletin gereğini yapıyorken bizi eleştiriyordu. Makarna, kömür dağıttığımızı söylüyordu. Dersini almış, sosyal yardım taahhüdünde bulunuyor. Biz geldiğimizde toplamda  sosyal yardım 1,1 milyar Türk Lirasıydı. Şimdi 26,5 milyar Türk Lirası sosyal  yardım yapıyoruz. 
 
-Kılıçdaroğlu'nun hayalinin ulaştığı yeri biz çoktan geçtik.
 
-Uçuyor, uçuyor. Niye biliyor musunuz. Verdiği taahhütlerin karşılığı yok. Nerede karşılığı deyince noteri gösteriyor. Biz ise verdiğimiz sözlerin karşılığını hazinede gösteriyoruz.
 
-Niye bol keseden sallıyor biliyor musunuz? 7 Haziran'da iktidara gelemeyeceğini biliyor. Bana 4 yıl verin diyor. 4 yılda bizim biriktirdiklerimizi aynı SSK'da 90'lı yıllarda yaptığı gibi harcayıp gidecek.
 
-Millet bu sözlerinin de hesabını sorar. Niye iktidara gelemez biliyor musunuz? Kendi sözü. En büyük hedefim yüzde 35 diyor. Yüzde 35'le iktidara gelinir mi? Hayır
 
-Hayalperest Kılıçdaroğlu'na karşı bütün İstanbul'u raylı sistemle dolduran bir AK Parti iktidarı var.  Seçimlere giderken İstanbul'a bir megaproje sözü daha verdik. 3 katlı tüp geçit.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serdar20 Nisan 2015 00:36

    CHP halka koalisyon vadediyor. Yani krizler, anlaşmazlıklar, 2 yılda bir seçim. Küçük koalisyon ortağının diğerlerini parmağında oynattığı, yabancıların ve patronların emrinde hükümetler, enlasyonun azdığı, emekli ve memurun ya maaş alamadığı veya enflasyonla eridiği miktarlar... Evet emekli ve asgari ücretler 1500 değil 2-3 bin de olur. Ama sadece kağıt olarak. Alım gücü olarak değil. Çünkü 1000 TL maaşta 500 TL kira veren emekli 2000 TL maaş alınca 1000 TL kira verdiğinde değişen bir şey olmayacak. Çünkü bir zamanlar asgari ücret 50 TL. evet sadece elli tl idi. Şimdi 20 kat artmış olsa da alım gücü ayrı bir şey.

  • ak parti tek parti 19 Nisan 2015 23:21

    boşuna her seçimde ezip geçmiyor helal olsun millet sizinle

  • KARTALY32319 Nisan 2015 22:47

    YAVV BU SİYASİLERİN TARIM .HAYVANCILIK .TEKSTİL .TURİZM YERLİ ÜRETİME DAYALI SANAYİ VE FABRİKA PROJELERİ.......