E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte Rusya'nın uygulayacağı yaptırımlar---

İşte Rusya'nın uygulayacağı yaptırımlar

İşte Rusya'nın uygulayacağı yaptırımlar
01 Aralık 2015 - 15:52 borsagundem.com

Rusya Başbakanı Medvedev, Türkiye'ye ekonomik yaptırımlara ilişkin kararnameyi imzaladı

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, önceki gün hükümet kabinesi tarafından belirlenen ve genelde tüm sebze ve meyveleri kapsayan yaptırım kararnamesini imzaladı.

Reuters haberi RIA haber ajansı üzerinden duyurdu.

Rusya hükümeti tarafından yapılan açıklamada ek olarak sadece düne kadar belirsiz kalan yaptırımların yürürlüğe giriş tarihi netleşmiş oldu. Kararname metnine göre yaptırımlar hemen değil, 1 Ocak tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak. 

YAPTIRIM KAPSAMINDA OLAN VE OLMAYAN ÜRÜNLER 

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev’in onayladığı yaptırım listesinde yasaklanan ve yasaklanmayan ürünler şunlar:

Yasaklananlar; domates, salatalık, kuru soğan, renkli lahana brokoli, portakal, mandalina, nektarin, elma, armut, kayısı, şeftali, erik, üzüm, çilek, tavuk ve hindi eti, tuz ve karanfil. 

Yasaklanmayanlar; limon, kırmızı et, süt ürünleri ve balık. 

TİCARET BÜYÜK

Yılın ilk 11 ayında Rusya Türkiye’den 704.6 milyon dolarlık meyve-sebze ithal etti.

Türkiye'nin Rusya'ya canlı hayvan ve gıda maddeleri ihracatı Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2014 yılında 1.18 milyar dolar oldu.

PUTİN İMZALAMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye yönelik tedbir paketi kararnamesini geçtiğimiz günlerde imzalamıştı. Uygulanacak 6 maddelik tedbir paketine “Rusya milli güvenliğini ve vatandaşlarını koruma altına alma ve Türkiye’ye yönelik belirli ekonomik yaptırımların uygulanması” adı verilmişti.

Kararın, 28 Kasım’da yürürlüğe girdiği ve yeni bir emre kadar yürürlükte kalacağı belirtilmişti.

İŞTE O TEDBİR MADDELERİ

1) Merkezi Türkiye'de bulunan ve hukuken buraya bağlı olan firma ve kuruluşların Rusya’da güvenliği ilgilendiren alanlarda faaliyet yürütmesi yasaklanıyor.

2) 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarının, Rusya’da işe alınmasına yasak getiriliyor. Bu arada 31 Aralık 2015 tarihine kadar işveren ile imzalanmış sözleşmesi bulunan Türk işçiler çalışmaya devam edebilecek.

3) Türkiye’de üretilmiş belirli ürünlere Rusya’ya giriş yasağı getiriliyor. Yasağa dahil olacak ürünlerin Rusya hükümeti tarafından daha sonra belirlenecek listede duyurulması öngörülüyor.

4) Rusya’ya taşımacılık yapan araçlar, sıkı kontrol ve denetim altına alınacak. Ayrıca Rusya tur operatörlerinden Türkiye’ye tur satmaktan kaçınmaları isteniyor.

5) İki ülke arasında charter seferlerinin tamamı askıya alınıyor.

6) Rusya ile Türkiye arasında 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren vizesiz seyahat uygulaması askıya alınıyor. Rusya’nın milli güvenliğinin koruma altına alınması için Karadeniz ve Azak denizindeki tüm limanlarda güvenliğin arttırılmasını emrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dost02 Aralık 2015 00:45

    Iyi bari ithal edilmeyecek olan ürünler iç piyasada pazarlaninca oluşacak bolluktan dolayı bu kış daha ucuz meyve, sebze alabileceğiz :)

  • unal01 Aralık 2015 23:55

    Rusyanın bu yaptığı kendi ayağına işemek fakat hslkını kafa yapısı değişti lukus hayatı bırakamazlar halka kemer sıkalım diyemen putin savaş çıkarıp kahraman olma peşinde

  • hakkı01 Aralık 2015 20:50

    yeter artık bu yalancıları haber yapmayın her gun haber olmak için salak salak işler yapıyorlar bi halt yapamazlar biz göndermiyelim biz yaptırım yapalım bak ozaman görelim rusları

  • Vatansever01 Aralık 2015 17:51

    Bos verin millet kisin evine domates alamiyodu fiatlar ucuyodu elin gavuru yiyecene milletim ucuz gine colugunu cocunu doyursun

  • UYGULAMAN01 Aralık 2015 16:46

    BIKTIM YA HER DAKKA ŞUNU UYGULUYCAK AMBORGA KOYCAK KOY AMMMA KOY KOY MAYANIN ARTIK YANİ

  • fenasi01 Aralık 2015 16:26

    rusya Nataşalarının ısrarı sonucu, Türkiye'den alacağı sosisin en az 17 cm olmasını şart koşmuş!

  • kıro01 Aralık 2015 16:12

    madem adamlar ithal edilecek gıdada seçim yapıyorlar o durumda bütün yaş meyve, sebze ve hayvansal gıdaların ruzya ya ithalatını yasaklayalım görsünler ebelerinin ....