E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte Tahir Elçi’nin son sözleri---

İşte Tahir Elçi’nin son sözleri

İşte Tahir Elçi’nin son sözleri
28 Kasım 2015 - 13:46 borsagundem.com

Diyarbakır Baro Başkanı Elçi hayatını kaybettiği saldırıdan hemen önce basın toplantısında neler söyledi?

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukatla birlikte basın açıklaması yapmak için gittiği Sur İlçesi’nde terörist ateşi altında can verdi. Elçi’nin, saldırıdan dakikalar önce mikrofonlar ve televizyonlar önünde yaptığı konuşmada son sözleri ise şunlar oldu:  “İnsanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun. tarihimize değerlerimize sahip çıkalım"
 
Elçi bu sözlerinden çok az bir zaman sonra açılan ateşte başından vuruldu, tedavi için kaldırıldığı hastanede ise hayatını kaybetti.

DÖRT AYAKLI MİNARE İÇİN “SUİKAST” DEMİŞTİ

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Sur ilçesinde basın açıklaması düzenlediği sırada vurularak öldürüldü. Elçi'nin basın açıklamasının konusu kentin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Dört Ayaklı Minare'ydi. Dünyada başka bir örneği olmayan ve UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Dört Ayaklı Minare, çarşamba gecesi otomatik silahlarla taranmış ve iki ayağı hasar görmüştü. Elçi önceki gün bu duruma bir tweet'le tepki gösterek, olayı "suikast" olarak nitelendirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)