E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsviçre o Türk'ün adını açıklayacak---

İsviçre o Türk'ün adını açıklayacak

İsviçre o Türk'ün adını açıklayacak
25 Mayıs 2015 - 13:20 borsagundem.com

İsviçre, vergi soruşturmalarına konu olan yabancı kişiler ve şirketlerin isimlerini internet üzerinden yayınlamaya başladı

İsviçre gazetesi Sonntagszeitung haberine göre İsviçre yabancı vergi otoritelerinden gelen talepler sonrasında, vergi soruşturmalarına konu olan isimleri tabiyetleri ve doğum tarihleri ile birlikte resmi gazetede yayınlanmaya başladı.

Gazete, isimlerin yayınlanmasının nedenini bu kişilere avukat tutma ve yasal başvuruda bulunma şansının verilmesi olarak gösterdi.

İsviçre resmi gazetesinin mayıs ayı sayısında İspanya, Hindistan, Hollanda, Almanya, İngiltere, ABD, Güney Kore vatandaşları ve Panama, Bahamalar ve İspanya'da kayıtlı firmalara ilişkin onlarca veri yayınlandı.

Şubat ayında İsviçre’deki HSBC bankasına özel müşterilerine ait hesap bilgileri basına sızdırılmıştı. Basına sızan bilgilerin 2008 yılında Fransız polisine teslim edilen dökümanların çok daha detaylı hali olduğu bildirilmişti. Swissleaks olarak nitelenen bir Türk’ün adı da geçmişti.

Mart ayında ise İsviçre Avrupa Birliği ile mali bilgileri paylaşmak üzere anlaşmaya vardı.

Deloitte'in verilerine göre İsviçre bankalarında yabancı müşterilerin sahip olduğu hesapların toplam varlığı 2 trilyon doları buluyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)