E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJeneratör satışları arttı---

Jeneratör satışları arttı

Jeneratör satışları arttı
01 Nisan 2015 - 06:25 borsagundem.com

Türkiye genelinde dün yaşanan büyük elektrik kesintisi jeneratör firmalarını hareketlendirdi.

Kimi işletme ve ev sahibi ‘arıza tekrarlar mı’ endişesiyle Jeneratör firmalarının kapısını çalarken, kimileri de uzun zamandır varlığını bile unuttuğu jeneratörde ortaya çıkan arıza ve yakıt sorunu için teknisyenlere koştu. Gün boyu jeneratör sesi de, jeneratör firmalarının telefonu da susmadı.

300 dolardan başlıyor

IDEA Jeneratör yetkilisi Tuna Erdoğan, İstanbul’daki arızalar nedeniyle telefonlarının susmadığını belirterek, kesinti sırasında hem satın alma, hem de bakıma yönelik isteklerin tavan yaptığına dikkat çekti. Güncel jeneratör fiyatlarıyla ilgili bilgi veren Erdoğan, “Endüstriyel kullanım için fiyatlar 4 bin dolardan başlayarak, 30 bin dolara kadar çıkıyor. Evler için genelde portatif olanlar kullanılıyor. Bunlar da 300 dolar ile 2 bin 600 dolar arasında değişiyor. Yakıt depoları 8 - 10 saat dayanıyor” diye konuştu.

Küçük işletmeyi fena vurdu

Arızanın büyük ölçekli oluşunun ‘endişeli’ müşteriyi harekete geçirdiğini vurgulayan Ankara merkezli Karatal Mühendislik yetkilisi Okan Öğen, “Büyük firmalar kendi sistemini özenli kuruyor ama şu anda özellikle küçük işletmecinin işi yavaşlamış durumda. Böyle bir olayın yeniden yaşanabilme ihtimali bile bir süre daha satış ve bakım hizmetlerini artırır. Bu belirsizlik ilgiyi ve satışları yükseltiyor” diye konuştu. Mitsubishi Alimar Makine yetkilileri ise daha çok uzun süredir kullanılmadığı için yakıtı olmayan jeneratörler için aradıklarını dile getirdi. (Milliyet / Duygu Erdoğan)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)