E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJP Morgan'dan kritik Türkiye açıklaması---

JP Morgan'dan kritik Türkiye açıklaması

JP Morgan'dan kritik Türkiye açıklaması
29 Temmuz 2015 - 16:30 borsagundem.com

JP Morgan, Türkiye için erken seçim ve koalisyon ihtimallerinin ekonomi üzerindeki etkilerini araştırdı

JP Morgan, PKK ile yeniden çatışma ortamına girilmesinin AKP ile CHP arasında sürdürülen koalisyon görüşmelerinde bir uzlaşmaya varılmasını zorlaştırıcı etki yapacağını belirterek, koalisyon kurulması ile Kasım ayında erken seçime gidilmesi olasılığını eşit gördüklerini bildirdi. JP Morgan, PKK ile çatışma ortamının uzun süreli olması halinde yeni bir seçime gidilmesi olasılığını artacağını vurgularken, siyasi belirsizliğin önümüzdeki haftalarda artması halinde büyüme görünümünün kötüleşeceği uyarısında da bulundu.
 
JP Morgan raporunda koalisyon görüşmelerini makroekonomik tahminlere etki etmesinin sürpriz olmayacağını belirtirken, cari tahminlerinin bir koalisyon hükümeti oluşacağı ve siyasi gerilimin önümüzdeki haftalarda bastırılacağı temeline dayandırdıklarını vurguladı.
 
Bununla birlikte Türkiye'nin erken seçime gitmesi ve siyasi belirsizliğin artması durumunda büyüme görünümünün zayıflayacağını, TL'nin zayıflayacağını, enflasyonun yükseleceğini öngören JP Morgan, daha küçük bir cari işlemler açığı ortaya çıkacağını da belirtti.
 
JP Morgan, güvenlik ortamının daha da kötüleşmesi halinde bunun makroekonomik tahminlere etkisinin çok daha büyük olacağını da ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Defans29 Temmuz 2015 17:47

    Defansif sektörler düşünülebilir. İlaç ve savunma sektörleri olabilir.

  • ŞAHİN29 Temmuz 2015 17:10

    TÜRKİYE EKONOMİSİ İÇİN OLUMSUZ YORUMLARA FAZLA GÜVENMEYİN.BUNLAR HEP BİLİNÇLİ GİRİŞİMLERİN SONUÇLARI........BU ÜLKE EKONOMİSİNİ MANİPULE EDEN LER BUNLAR AKABINDE BUNLARI YALAKASI OLAN YANDAŞLARI.HEP TERS KÖŞE OLDULAR

  • .29 Temmuz 2015 17:03

    NE ZAMAN TÜRKİYE İÇİN İYİ ŞEYLER DÜŞÜNDÜNÜZKİ. BATAN YUNANİSTAN BİLE BİRAZ BELİNİ DOĞRULTSA YATIRIM YAPILABİLİR DÜZEYDE DİYE CIGIRGANLIK YAPANSINIZ. SİZLER BÖYLE....O....SİNİZ.