E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaçırılan Türk işçilerinden haber var---

Kaçırılan Türk işçilerinden haber var

Kaçırılan Türk işçilerinden haber var
04 Eylül 2015 - 14:01 borsagundem.com

Nurol İnşaat CEO’su Uğur Doğan, 18 işçiyi kaçıran araçların Bağdat'ın 35 kilometre yakınında görüldüğünü söyledi.

Nurol İnşaat CEO’su Uğur Doğan, Irak’ta 18 işçiyi kaçıran yüzü maskeli, askeri üniformalı kişilerin kullandığı arazi araçlarının en son Bağdat’ın 35 kilometre yakınında görüldüğünü belirterek, "Dedektif gibi iz sürülüyor. Her an yeni gelişmeler olabilir” dedi.

İZ PEŞİNE DÜŞTÜLER

Nurol Holding CEO’su Doğan, Hürriyet’e yaptığı açıklamada henüz kaçıranlarla herhangi bir temas sağlamadıklarını belirterek, “Irak Başbakanlığı tarafından kurulan istihbaratçıların da yer aldığı komisyon çalışmaları yürütüyor. Dedektif gibi izleri sürülüyor. Iraklı yetkililer birtakım izlerin peşine düştüler” diye konuştu.

İYİ ŞEYLER OLACAK

“İyi şeyler olacak diye bekliyoruz” diyen Doğan, “Ancak kaçırma olayının orada bilinen grupların işinin olduğu gibi bir izlenim edindik. Yetkililer kendi aralarında sürekli toplantılar yapıyorlar. Yakın süre zarfından iyi haber alabiliriz. Ancak bunun dışında elimizde somut hiçbir veri bulunmadığını söylemeliyim” diye konuştu. Doğan, olayın olduğu günden beri kendilerine gelen herhangi bir fidye talebi olmadığını da yineledi. Bağdat’ta Nurol İnşaat’a ait stadyum kompleksi şantiyesini basan yüzü maskeli ve askeri üniformalı 40 kişi, olay anında uyuyan 18 Türk işçiyi kaçırmıştı. Olayın ardından Irak güvenlik birimleri işçilerin yerini tespit etmek için çalışma başlatmıştı.

18 TÜRK İŞÇİYİ KAÇIRAN GRUPLA ÇATIŞMA 

Öte yandan AA’nın haberine göre Bağdat Operasyonlar Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türk işçileri kaçıran grup üyelerinden birinin başkentin Filistin Caddesi'nde bulunduğuna dair alınan istihbaratın ardından bölgeye giden ekiplere ateş açıldığı, silahlı grupla çıkan çatışmada 1 askerin öldüğü, 3 askerin yaralandığı kaydedildi. Açıklamada, güvenlik güçlerinin organize suç çetelerini takibe devam edeceği ve vatandaşların güvenliği ile ülke ekonomisine zarar vermelerine izin verilmeyeceği aktarıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)