E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKanadalı model IŞİD'le savaşacak---

Kanadalı model IŞİD'le savaşacak

Kanadalı model IŞİD'le savaşacak
07 Temmuz 2015 - 09:50 borsagundem.com

Kanadalı model Tiger Sun, IŞİD'e karşı savaşmak için YPJ'ye katıldı

Kanadalı model Tiger Sun(46), Kanada'daki hayatını ardında bırakarak IŞİD'e karşı savaşmak için, Suriye'ye giderek YPG'nin kadın kuvvetleri olarak bilinen YPJ'ye katıldı.

ngiliz Daily Mail'in haberine göre 'gözcü' olarak görev yapan ve sniper kullanan Sun (gerçek adını gizli tutuyor) savaşta ön saflarda savaşıyor. Bacaklarındaki rahatsızlık nedeniyle Kanada'ya dönen Sun, en kısa sürede tekrar savaşmak için Suriye 'ye gideceğini söylüyor.

Savaşırken gördüklerini anlatan Sun, bir keresinde mayına basan küçük bir kızın civardaki Kürtlerin tıbbi bilgisi olmadığından hayatını kaybettiğine şahit olduğunu söyledi. 

'CEPHEDE CİNSEL İLİŞKİ VAR AMA GİZLİ TUTULUYOR'

Kanadalı eski model, cephede kadın ve erkek askerler arasında cinsel ilişki olabildiğini ama bunun saklı tutulduğunu söyledi. Cephede kopmuş bir parmak gördüğünü ama çevresinde bir cesede rastlamadığını anlatan Sun, kadınların erkeklerle eşit şartlarda savaştığını da söyledi.

Bir kız çocuk annesi ve Zambia doğumlu 46 yaşındaki model, IŞİD'in bir videosunu gördükten sonra Lübnanlı erkek arkadaşından ayrılarak savaşmaya karar verdiğini belirtti.

Sun röportajında "Şiddete tanık oldum, IŞİD'in masum insanların öldürdüğünü gördüm. Evet savaşın içindeydim. Onların bizi öldürmeye çalıştığını gördüm. IŞİD'lileri öldürdük, onları gördük. Hepsi bu. Aslında bu basit bit olay" ifadelerini kullandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)