E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKatar Emiri'nden Arap atı sürprizi---

Katar Emiri'nden Arap atı sürprizi

Katar Emiri'nden Arap atı sürprizi
28 Mayıs 2015 - 06:05 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri'nin Türkiye’yi ziyaretinde Atlı Birliği’ni çok beğendiğini, döndükten sonra da 53 Arap atı gönderdiğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çok hizmet yapmalarına rağmen Başbakanlığı döneminde muhalefet partilerinin zaman zaman “ileri geri” konuştuğunu belirterek, “İnsan bunları hazmedemiyor. Çünkü kendi ülkesinin aldığı mesafeyi hazmedemeyen bir anlayışla, zihniyetle nereye varırsınız?” dedi. Tarihinden kültüründen kopuk olanların yeni açtığı tesisi de eleştireceğini belirten

Erdoğan, “Şimdi Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki o karşılamalar hep eleştiriye tabi oldu. Ama gelen misafirler  onların yaklaşımı içerisinde bulunmadılar. Tam aksine onlar hep tebrikle buradan ayrıldılar. Kökü olmayanlar esen her rüzgarın önünde sürüklenip gitmeye mahkumdur. Biz köklerimize, tarihimize, kültürümüze sahip çıkacağız” diye konuştu.

Emir’in jesti

Abdullah Karakuş'un Milliyet'teki haberine göre Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El Sani'nin, Türkiye ziyaretinde düzenlenen karşılama töreninde Atlı Birliği’ni çok beğendiğini ve arkasından kendisine sürpriz yaptığını belirten Erdoğan, “Döndükten bir müddet sonra haber gönderdi bir de baktım bir sürpriz, bize 53 tane Arap atı gönderdi” dedi.

İleri geri konuşuyorlar

Erdoğan, dün Hipoterapi Merkezi ve 616 milyon liraya yenilenen TİGEM tesislerinin toplu açılışı ile Arap atı tanıtım törenine katıldı. 12 yıl önce göreve geldiklerinde bitmiş, tükenmiş bir Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bulunduğunu anımsatarak, o dönemde, her üründe adeta dışa bağımlı bir Türkiye’nin söz konusu olduğunu, ancak şimdi Avrupa’da birinci, dünyada 7. sıraya yerleşildiğini kaydetti.

Erdoğan, “Şu anda içinde bulunduğumuz Beştepe Arap Atı tanıtımı, Hipoterapi  Merkezi, Bursa ve Malatya’dan sonraki üçüncü merkez. Ama bunların hiçbirini bilmezler. ‘Git araştır bak’ Ondan da anlamazlar” diye konuştu.
Kaşgarlı Mahmut’un Divanü Lugati’t-Türk adlı eserinde atla ilgili tam 180 tabire yer verildiği bilgisini paylaşan Erdoğan, “At, gerçekten çok asil bir hayvan. Arap atı ırağı yakın ettiği için çok daha değerli. Atlar, uzak hayalleri yakın ettiği için kıymetlidir. Ayrıca at, Peygamber Efendimiz’e Miraç yolculuğunda eşlik eden mübarek hayvandır. Bizim medeniyetimizde at, Allah’ın bir nimetidir” dedi.

Gül’ün geleneği

Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduktan sonra Türkiye’ye gelen misafir devlet başkanlarını karşılama noktasında, halef selef olduğu 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün  başlatmış olduğu atlarla karşılama geleneğini genişleterek devam ettirmeye başladıklarını bildirdi. Erdoğan, “Şu anda bizler işte 16 devletin bayraklarıyla bunu bütünleştirmek ve bu şekilde kendi geleneğimizi, adetlerimizi, devlet başkanlarına bu şekilde sunalım istedik. Bu tabii hakikaten çok farklı bir havayı estirdi. Sağolsun Katar Emiri’ni de böyle karşılamıştık. Onlarda hakikaten atın çok önemli bir yeri var ve döndükten bir müddet sonra bize 53 tane Arap atı gönderdi. Şimdi karantinadalar Eskişehir’de. Bu atları bizim himayemize inşallah alacağız ve bu şekilde bir süreç başlatacağız” dedi.



Engelli çocukların at binişini izledi

Törende zihinsel ve bedensel engelli çocukların gelişimine ve topluma adaptasyonuna katkı sağlamak için Beştepe Arap Atı Tanıtım ve Hipoterapi Merkezi de açıldı. 2 milyon liraya malolan merkez profesyonel biniş alanına da sahip. Merkezin açılışında, engelli çocuklar ata binerek Erdoğan’a gösteri yaptı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, bir Arap atının başını okşayarak, havuç yedirdi.   

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)