E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye'de ateşkes için flaş karar---

Suriye'de ateşkes için flaş karar

Suriye'de ateşkes için flaş karar
12 Şubat 2016 - 05:14 borsagundem.com

Münih'te ABD ve Rusya ile birlikte 17 ülkenin dışişleri bakanları Suriye'de bir hafta içinde ateşkes sağlanması kararı aldı

Suriye'deki iç savaşın durdurulması için flaş gelişme. Almanya'nın Münih kentinde bir araya gelen ve aralarında ABD ve Rusya'nın da bulunduğu 17 ülkenin Dışişleri Bakanları Suriye'de bir hafta içinde ateşkes sağlanması için anlaşmaya vardı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, "Uluslararası Suriye'ye Destek Grubu" toplantısında uzlaşmanın sağlanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

İlk yapılacak işin insanı yardımları artırıp, ulaştırılmasının sağlanması olduğunu belirten Kerry, "İkinci olarak da ulusal çapta saldırıların durmasını sağlayıp, bir hafta içinde ateşkesi yürürlüğe sokma konusunda görüş birliğine vardık. Bu iddialı gibi görünebilir ancak herkes olabildiği kadar çabuk davranma konusunda kararlı bu amaca ulaşmak için" dedi.

Suriye’de savaşın beş yıldır süregelmekte olduğunu anımsatan Kerry, "Şimdi elimizde olan sözlerin kağıda dökülmüş hali. Önümüzdeki bir kaç gün içinde sahada somut adımlar atılması gerek" diye konuştu. Kerry, Münih’teki görüşmelerin verimli geçmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.



IŞİD VE EL NUSRA DAHİL DEĞİL

Kerry, bu anlaşmaya IŞİD ve El Nusra gibi terör örgütlerinin dahil olmadığını söyledi.

Varılan anlaşma uyarınca insani krizin derinleştiği Suriye'ye cumartesi gününden itibaren yardımlar gönderilmeye başlanacak. Ardından bir hafta içinde Esad rejimi ve muhalifler arasında geçici ateşkes sağlanacak.

LAVROV: CENEVRE GÖRÜŞMELERİ DEVAM ETMELİ

Basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da, alınan uzlaşma kararının ardından kesin barışa gidilebilmesi için Cenevre'deki görüşmelerin sürmesi gerektiğini söyledi. 

Bu ateşkesin ardından tarafların Cenevre'deki barış müzakerelerine yeniden başlaması öngörülüyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gerçekçi olalım12 Şubat 2016 10:37

    şu yorumları okuyunca gerçeklerden bu kadar mı uzak olunur diyorum yaa!! suriye yi bu hale kim getirdi? ABD mi? yoksa AB mi? azezi halepi alma hayalleri kuran onlar mıydı? suriye deki iç savaşa kimlerin benzin döktüğünü herkes biliyor, tarihte yazacak!! yakında her şey ortalığa dökülecektir!!

  • Şeref12 Şubat 2016 09:47

    İngiliz anahtarı IŞID'i niye devre dışı bıraktılar ki aceba? Rus İngiliz ve ABD biz bir şeye tamam dedik mi o olur dediler ve oldu.Behey insanlıktan nasipsiz ülkelerin çukur Yöneticileri! bu kadar müslüman kanı dökülmesi sizi çokmu mutlu etti? yeni Sykes Picot anlaşması na mı vardınız? Bu sefer sınırları kim çizdi İngiliz Kraliçesinin izniyle ? Hadi söyleyin bakalım Şerefli dünyanın haysiyet yoksunu vicdansız yöneticileri

  • çakır12 Şubat 2016 07:14

    Yalan tarihi leke Ruslar sınıfta kaldı tarihi leke aldı ebediyete kadar huzuru bulumazlar abd danimarkalı gazeteci Avrupalılar multecilerden korkusuna dikenli tel çekti kim barbar vicdan ve akıl Allah aşkına kım

  • ali12 Şubat 2016 06:14

    ŞEREFSizler