E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKıdem tazminatı için uzlaşı aranıyor---

Kıdem tazminatı için uzlaşı aranıyor

Kıdem tazminatı için uzlaşı aranıyor
26 Ocak 2015 - 07:00 borsagundem.com

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı tartışmalarını yeniden alevlendirecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik bir süredir rafta olan kıdem tazminatı tartışmalarını yeniden başlatacak açıklamalarda bulundu. Kıdem tazminatının bu haliyle zulme dönüştüğünü savunan Çelik, “Taraflarla uzlaşabiliriz. Bu işe mesai ayırmak lazım” diye konuştu.

Hürriyet'in haberine göre, yakın zaman içinde kıdem tazminatını alamayan işçilerin kendisini ziyaret ettiğini söyleyen Çelik, “‘Kıdem tazminatı bu haliyle devam etsin diyebilirler mi, diyemezler, işçiler bunu diyenin üzerine yürür. Milyonlarca işçi  hakkı olanı alamıyor” dedi.  Kıdem tazminatında tartışılan değişikliklerin yapılması durumunda14 milyon işçinin tazminatlarının bir kaynakta birikeceğini belirten Çelik, “Ama ‘Kıdem tazminatları sıfırlanacak’ diye yazılıyor. Yine öyle yazılabilir. Gerçekte yok öyle bir şey” dedi.
Türk-İş’in “Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir” açıklamasına da değinen Çelik, Hürriyet’e şunları söyledi: “Onlar kıdem tazminatının sıfırlanması veya bu hakkın kaldırılması çerçevesinde bunu söylüyorlar. Bizim böyle bir düşencemiz yok. Bir kez daha söylüyorum, bu konuda tarafların (işçi-işveren) mutakabatı gerekiyor. Bakın şimdi iş güvenliği paketi görüşülüyor. Bu yasalarla beraber çıkarsa, çıkar. Ama tabii önyargılara  da dikkat etmek lazım. Mesela deniyor ki, ‘esnek çalışmaya karşıyım.’ İyi de fiiliyatta uzaktan çalışma var mı var.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)