E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu kurmaylarıyla görüştü---

Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla görüştü

Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla görüştü
05 Temmuz 2015 - 09:41 borsagundem.com

CHP’de muhalefet partileriyle koalisyon seçeneğin halen ilk tercihl. Erken seçim olasılığı da güçlü.

Meclis Başkanlığı seçimini son turda AK Partili İsmet Yılmaz’ın kazanmasının ardından, CHP’de “erken seçim” koalisyondan daha güçlü bir olasılık olarak dillendirilmeye başlandı. Habertür’ün haberine göre kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimindeki tutumuna rağmen MHP ile koalisyon seçeneğinin halen ilk tercihleri olmaya devam ettiğini vurguladı. 

Kılıçdaroğlu, bu nedenle MHP’ye karşı, “Meclis Başkanlığı seçimindeki tavrını eleştirirken” kullanılacak üsluba dikkat edilmesini istedi. Koalisyon seçenekleri tahminini de kurmaylarıyla paylaşan CHP Lideri’nin, özetle şu ifadeleri kullandığı öğrenildi: “Biz tabii ki muhalefet partileri arasında, yüzde 60’lık blokla hükümetin kurulmasını istiyoruz. Ancak gelinen aşamada ya AK Parti-MHP koalisyonu kurulur veya erken seçim yapılır. Meclis Başkanlığı seçimindeki tutumu yüzünden MHP yönetimine tabandan ve kamoyundan büyük tepki var. MHP’nin AKP ile koalisyona niyeti varsa da bu tepkiden sonra böyle bir koalisyona girmesi kolay değil. Bizim, AKP ile koalisyon kurmamız ise çok düşük bir ihtimal. Çünkü AKP’nin bizim 14 koalisyon ilkemizi ve diğer önceliklerimizi kabul etmesini beklemiyorum. Geriye en güçlü ihtimal olarak erken seçim kalıyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup05 Temmuz 2015 20:00

    AKP ile koalisyon yaparsanız siz bitersiniz, parti de on yıl kendine gelemez. Aklınızın ucundan bile geçmesin.

  • Vatandaş hussam05 Temmuz 2015 12:46

    Liderlerin içinde en akıllı ve vatandaşını düşünen sensin keşke sayın Bahçeli inadından vazgeçsede ortak hükümet kurup insanların refahı için calissaniz olası erken seçimde saf başka bir şey değil yine bizlerden çıkacak

  • TC .Vatandaśı05 Temmuz 2015 11:29

    Kılıçlaroğlunun erken seçim olursa sonu ulurmuş. Adan çalmadı niye sonu olsun. Ancak Bahçeli'nin sonu olur.

  • Vatandaş05 Temmuz 2015 11:17

    Memur kemal ; Sen erken seçimi göze alamazsın . Senin sonun olur , elin mecbur akp ile koalisyon kuracaksın... Kimseyi kandıramazsın kendinden başka ... Operasyonla geldin ,operasyonla gideceksin !