E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu TV'de söz verdi---

Kılıçdaroğlu TV'de söz verdi

Kılıçdaroğlu TV'de söz verdi
25 Mayıs 2015 - 03:23 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı, katıldığı TV programında "Ben halkıma söz veriyorum, kaynağı da bulacağım o hizmetleri de yapacağım" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk Tv'de yayımlanan "Halk Arenası" programında gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı. 

Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu'da gittikleri yerlerde "Yoksulluğu nasıl çözeceksiniz?", "İşsizliği nasıl çözeceksiniz?", "Refahı nasıl tabana yayacaksınız?" şeklinde sorularla karşılaştıklarını ve uzmanlarla bir çalışma yürütüp buna çözüm olabilecek nitelikte projelerle milletin karşısına çıktıklarını söyledi. 

Kendilerine yönelik eleştirilerde "Projeleriniz yanlış" denmediğini, "Kaynağı nereden bulacaksınız?" şeklinde sorular yöneltildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Ben halkıma söz veriyorum, kaynağı da bulacağım o hizmetleri de yapacağım" ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, uzun yıllar devlette "vergi nasıl toplanır, hesap nasıl yapılır" konusunda çalıştığını hatırlatarak, iktidara gelmeleri halinde her kuruşun hesabını vereceklerini söyledi. 

Türkiye'nin bugüne dek coğrafik üstünlüğünü avantaja dönüştüremediğini, "Merkez Türkiye" projesiyle ülkenin bu potansiyelini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Türkiye coğrafi üstünlüğünü avantaja dönüştürebilir. Neden Anadolu? Çünkü Anadolu son 13 yılda içi boşalan bir yere dönüştü. Herkes İstanbul'a, İzmir'e göç ediyor. Anadolu boşaldı. Oysa Anadolu'nun güçlendirilmesi yeni bir alan yaratılması lazım. Onun için Anadolu'da bir megakent oluşturmayı düşündük" dedi. 

"Biz geleceği olan bir proje ürettik" 

Dündar'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun projeye ilişkin "intihal" eleştirisini hatırlatarak, "Sizin, 'Ben onu okumadım' deyişinize karşılık, 'Kemal Kılıçdaroğlu okuma özürlüdür' şeklinde bir cevap verdi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Ben, Sayın Davutoğlu'nun benimle ilgili yaptığı sert eleştiriye doğrusu cevap vermeye değer bulmuyorum. Benim o kitabı okuyup okumadığımı öğrenmek istiyorsa, oradan alındığımızı söylüyorsa, ben kendisini miting meydanlarında çağrı yaptım. Gelsin bizim projeyi tartışalım. Bakalım eksiği var mı fazlası var mı? Benim anlattığım gibi anlatabiliyor mu? Bir de şu var. Sayın Davutoğlu'na teşekkür ediyorum, projemizin doğruluğunu da kanıtlamış oluyor. 'Bu proje doğrudur' diyor. Bakın bu proje yüzde 100 doğrudur ve Türkiye'nin ufkunu açacak bir projedir. Bu proje sadece bir ekonomik proje de değildir. Bu projenin hedefi Kafkaslar'da, Orta Asya'da, Afrika'da, Avrupa'da bir barışın köprüsüdür. Asla ve asla küresel ekonomiyle entegre olan bir Türkiye bölgesinin lideri olacaktır, söz sahibi olacaktır ve bölgede barışı sağlamanın en büyük gücü olacaktır." 

"Paralel yapı ile bağlantımız yok"

Kemal Kılıçdaroğlu soru üzerine, Paralel Yapı veya başka bir yapı ile herhangi bir bağlantıları olmadığını belirterek, "Herkes emin olsun hiçbir zaman, hiçbir ortamda devletin içinde ikinci bir Paralel Yapı'yı asla kabul etmeyiz. Devletin kendi yapısı vardır, o yapı içerisinde yolumuza devam ederiz" dedi.

"Yaşadığımız süreç, bize iktidar yolunu açan bir süreç"

Seçimler için "hedef iktidar" demediği ve yüzde 35 oy hedefi belirttiğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 2002'de yüzde 34 ile tek başına iktidar olduğunu aktardı. 

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Biz gerçekten gerçekçi bir tahmin yaptık yüzde 35 ve üstü tahmin yaptık. '35'i yakalarsak bizim için başarıdır' dedik. Aşarsak tabi çok daha güzel olur. Bugün yaşadığımız süreç, bize iktidar yolunu açan bir süreç. Projelerimizle, halka dokunmamızla, teşkilatlarımızın çalışmasıyla gerçekten son derece iyi bir süreci yakaladık ve yolumuza devam ediyoruz." 

Tek başlarına iktidar olmak istediklerini ve ana hedeflerini bu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'de en ciddi sorununun uluslararası anlamda demokrasi ve insan hakları ile medya üzerine baskı olduğunu ileri sürdü.

Seçimin ardından AK Parti ya da HDP ile koalisyon yapıp yapmayacağının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Bugün için koalisyon çalışması yapmayı gereksiz görüyoruz. Neden? Çünkü tek başımıza iktidar olmak istiyoruz. CHP'nin ihtiyacından çok Türkiye'nin, uygar dünyanın buna ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer AKP iktidarını sürdürürse asıl kaos o zaman çıkacak. Ekonomide sorun o zaman çıkacak" dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • boş konuşma25 Mayıs 2015 16:35

    kaynak bu de. bulacakmış, nerden? imf'den yine borçlarla hizmet istemiyoruz. hizmetse ak parti veriyor. sen kendi farkını söyle.

  • halden25 Mayıs 2015 07:54

    Kendilerine projelerinin yanlış denmediğini söylüyor, bu bile doğru değil, ben ve çevremdekiler diyoruz, hatta ütopik buluyorum, örneğin; asgari ücreti 1500TL. yaparsan enflasyon 1,5 kattan daha fazla artacak(çarpan etkisi geçerli), işsizlik ve suç oranı daha da fazla artacak, ayrıca tüm çalışanların da alım gücü daha artış oranından daha fazla düşecek, bunu iktisat okumuş ve makroekonomiyle profesyonel olarak ilgilenmemiş ben bile görebiliyorum, asgari ücretin 1500 TL olmasını elbette isteriz ancak bunun için önce o işçinin üreteceği ürünün marka değerini ve teknolojisini yani ekonomik değerini yükseltecek altaypı gerekli, inşaatla filan da olmaz!..

  • kk25 Mayıs 2015 06:41

    dedimi yapar..

  • kaynak akp25 Mayıs 2015 06:20

    Televizyonda diyorlarki ekonomi buyuk kaynak var. Kim yaptı bu hale kim getirdi AKP. Günaydın demekki AKP iyi yönetmiş.

  • para bas25 Mayıs 2015 06:17

    Para bas. Sonrada enflasyon artsın. Sonra yine para bas kaynak dedigibudur.