E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Kırmızı ette ithalat yok"---

"Kırmızı ette ithalat yok"

Kırmızı ette ithalat yok
12 Şubat 2016 - 06:42 borsagundem.com

İzmir'deki tarım fuarında konuşan Bakan Çelik, kırmızı et ithalatı yapılmayacağını açıkladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et fiyatlarını düşürmek için ithalat yapılmayacağını  belirterek, “50 bin ton et ithal etme imkanımız var. İthal ederek et fiyatlarını aşağı çekebiliriz ama bu bizim üretimimiz ve hayvan varlığımız açısından doğru bir politika değil. Aslolan üreticinin girdilerini düşürmek ve et fiyatlarının düşmesini sağlamaktır” diye konuştu.

İzmir’de düzenlenen tarım ve hayvancılık fuarı Agro Expo Eurasıa’nın açılışında konuşan Çelik, “Rafla tarla arasındaki fiyatlar üreticinin aleyhine. Bunun ciddi takipçisi olacağız. Spekülatörlere piyasayı bırakmayalım” dedi.

‘Ekmekle oynatmam’

Ette tavan fiyat için 6 ay süre koyduğunu vurgulayan Bakan Çelik, şöyle konuştu:

“Uygulamıyorum, uymam diyen kim merak ediyorum. 78 milyona karşı sorumsuz davranan kasaba, fırın, süt sanayicisine sesleniyorum. Süt fiyatları 1 lira 15 kuruştan aşağı alınmamasıyla ilgili karara varıldı. Siz bunu uygulamıyorsanız bakanlığa ne gerek var? Ekmek maliyeti 65 kuruş. İşletme hatalarınızı 78 milyona fatura edemezsiniz. Halkın 250 gram ekmeği ile oynatmayız. Bu kararlar laf olsun diye alınmıyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)