E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKKTC'de su tartışması büyüyor---

KKTC'de su tartışması büyüyor

KKTC'de su tartışması büyüyor
05 Ekim 2015 - 05:45 borsagundem.com

Mersin Anamur’dan denizin altından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) giden suyun yönetimi konusunda başlayan tartışmalar büyüyor.

KKTC’de bazı belediyeler suyun yönetimin kendilerinde olması gerektiğini savunuyor. Bir kesim de suyun ‘özel şirket ile kamunun ortak şekilde’ işletilmesini istiyor. Bunlardan biri olan Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), tartışmaların siyasi krize neden olabileceği uyarısı yaparak suyun özel ve kamu ortaklığında işletilmesini istedi. 

Sefa Karahasan'ın Milliyet'teki haberine göre suyun Kıbrıs adasındaki hayatı pek çok yönüyle iyileştirerek, barış ve ekonomik kalkınmaya doğrudan etki edeceğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
“Bugüne kadar yaşanan bir çok tecrübenin gösterdiği üzere suyun işletmesini bir kamu tekeline devretmek, Kıbrıs Türk toplumuna çok pahalıya mal olacak ve bu projenin hedeflediği kazanımlar elde edilemeyecek.” 
İktidar ortağı Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, suyun kullanımı tartışmalarının mevcut Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) - UBP iktidarının devamını etkileyebileceğini uyarısında bulundu. CTP yönetimi suyun ‘özerk şekilde’ işletilmesinden yana.

Su için kurban...

Rum Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos’un, “zehir içerim Türkiye’nin suyunu içmem” sözüne de atıf yapan Özgürgün, “Kendisinin de bugün çark ettiğini gördüm. Onlar da bu suyu kullanacaktır. Rumlar bu söylemleri geride bırakmışlardır” dedi. 
KKTC’de bazı sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Halkın Adalet Konseyi üyeleri de Türkiye’den gelen suyun barajının bulunduğu bölgede kurban kesti. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Anavatan Türkiye’ye şükranlarımızı sunuyoruz. Dünyanın en değerli şeyi olan suyu bize getirdi” denildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)