E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKomisyonda MHP-HDP Cizre atışması---

Komisyonda MHP-HDP Cizre atışması

Komisyonda MHP-HDP Cizre atışması
11 Şubat 2016 - 05:42 borsagundem.com

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında MHP'li Günal ile HDP'li Yıldırım arasında Cizre tartışması yaşandı

Sağlık Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde MHP’li Mehmet Günal ve HDP’li Ahmet Yıldırım arasında Cizre tartışması yaşandı. Yıldırım, Cizre ve Sur başta olmak üzere bölgede yaşananları anlatırken, MHP’li Mehmet Günal HDP’lilerin bütçenin konularına uygun konuşmadıklarını söyledi ve “Bu ne ya, yeter ya... Her gün konuşuyorlar, bunu mu dinleyeceğiz?” dedi. Meclis’te özetle şu diyalog yaşandı:

BİZ DE CİZRE’YE GİDELİM 

Ahmet Yıldırım (HDP): (Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na hitaben) İki ayrı binanın bodrum katında 60 kişi katledildi. Hadi biz de gidelim Cizre’ye devlet hastanesinde neler oldu öğrenelim. Kaymakamlarınız mahçup, verdikleri talimatlarını dinlemeyen özel harekât mensupları var. 

Mehmet Günal (MHP): Bu tartışmaları duymaktan her gün elem duyuyorum. 

Ahmet Yıldırım (HDP): Ben istediğimi konuşurum. Benim konuştuğuma istikameti belirleyemezsin...

Mehmet Günal (MHP): Sana sataşmıyorum. Söyleyeceğimi söylüyorum. Bu ne ya, yeter ya... Her gün konuşuyorlar, bunu mu dinleyeceğiz? Neyse olan siz de anlatın sayın Bakan...

Mehmet Günal (MHP): Dolmabahçe, Habur olurken her şey güllük gülistanlıktı. Şimdi şu olmuş bu olmuş... Kim kazdı hendeği? Asker mi kaymakam mı kazdı? Varsa bir pazarlığınız gidin konuşun. Her gün aynı şeyleri dinlemeyelim.

Musa Çam (CHP): Oradakiler insan. Ambulansla ilgili bilgi verirseniz...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: Geçen hafta kimseye haber vermeden bölgede hastaneye gittim. Sağlık Bakanlığı’nın ulaşamadığı Türkiye’nin tek bir noktası yok. Silah sesi, mayın sesi hariç. Eyüp Ergen memurumuz vuruluyor. Ambulansla gelen ekibe de ateş açılıyor. 1 saat 45 dakika gecikme nedeniyle kaybettik. İnsani ve etik değerleri zedeleyecek bir tavır hiçbir arkadaşımız yapmadı.” (Hürriyet /Meltem Özgenç)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)