E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKremlin'den 'Süleymani' haberine yalanlama---

Kremlin'den 'Süleymani' haberine yalanlama

Kremlin'den 'Süleymani' haberine yalanlama
09 Ekim 2015 - 00:56 borsagundem.com

Putin'in basın danışmanı Peskov, Moskova'nın Suriye harekatını başlatmak için İranlı general Süleymani ile görüşüp ikna olduğu iddialarını yalanladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın danışmanı Dimitri Peskov, Reuters haber ajansı tarafından ortaya atılan iddianın asılsız olduğunu ve Rusya’nın Süleymani ile hiçbir planlama görüşmesi yapmadığını belirterek, “Bahsettiğimiz haberde, Ortadoğu bölgesinden adı belirtilmeyen bir yetkili, kaynak olarak gösteriliyor. Siz Ortadoğu’da kaç yetkili bulunduğunu biliyor musunuz? Sonra her yetkiliye de inanmamak gerek” dedi.

İDDİA NEYDİ

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nün Komutanı Süleymani’nin (58) geçen temmuz ayında gizlice Moskova’ya gittiğine dair haberler çıkmıştı.

Ardından Reuters, bu görüşmeyle ilgili perde arkasını konu alan bir haber yayınladı. Buna göre görüşme temmuz ayında Moskova’da gerçekleşti. Reuters’a konuşan bir kaynak, “Süleymani, masaya bir Suriye haritası yatırdı. Ruslar alarm halindeydi, (Esad) rejiminin büyük tehlike altında olduğunu düşünüyorlardı. İranlılar, onları, hâlâ inisiyatif sağlamanın mümkün olduğuna ikna ettiler. Süleymani, tüm kozların henüz tükenmediğine dair onları ikna edici bir rol oynadı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)