E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLice'de hain saldırı: 1 şehit---

Lice'de hain saldırı: 1 şehit

Lice'de hain saldırı: 1 şehit
27 Ağustos 2015 - 19:30 borsagundem.com

Yol güvenliğini saldıran askerlere teröristler saldırdı. Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz şehit oldu. Şehidin Kahramanmaraş'taki evine acı haber ulaştı

Lice ilçesinde, teröristlerin Diyarbakır-Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan askerlere yönelik saldırısında 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır-Bingöl karayolunu keserek durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yapan Terör örgütü mensupları, Fisovası mevkisinde güvenliği sağlayan askerlere roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Saldırıda 1 asker şehit olurken, 2 asker yaralandı. Şehit olan askerin Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz olduğu öğrenildi. 

Helikopterle Diyarbakır'a getirilen yaralı askerler Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 27 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.40’da Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Güçlü köyü Dakyanuskalesi Tepe mevkiinde inşa edilen üs bölgesi ve ulaşım yolu çalışmaları kapsamında karayolları ekiplerinin emniyetini sağlayan unsurlara, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu kaydedildi.
 
Yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verildiği vurgulanarak, "Çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman dört silah arkadaşımız da hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir" denildi.
 
Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı ve takviye birlikler sevk edildiği belirtilerek, "Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.
 


Kahramanmaraşlı şehidin evinde yas


Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan askerlere yönelik düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz'ın Kahramanmaraş'ta yaşayan ailesine acı haber ulaştı.

Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz ile askeri yetkililer, şehidin Önsen Mahallesi'nde ikamet eden ailesinin evine giderek, baba Dursun ve anne Eşe Korkmaz'a oğullarının şehadet haberini verdi.

Evin yakınında bekletilen 112 Acil Servis ekipleri, şehidin fenalaşan kardeşleri ile yakınlarına müdahale etti.

Anne Korkmaz, bir süre askeri yetkililere sarılarak ağıt yaktı. 

Fenalaşan baba Korkmaz ise ambulansa götürülerek tedavi edildiği sırada, Kaymakam Türköz'ün elini tutarak, "Daha bugün görüştüm yavrumla 'iyiyim' diyordu. Canım, melek yüzlüm" diyerek gözyaşı döktü.



Bekar ve 4 kardeşin en küçüğü olan şehit Ökkeş Korkmaz'ın sosyal paylaşım sitesinden, "Hayata inat gülümsüyorum", "Cenneti gördüm" gibi mesajlar paylaştığı görüldü.
 
BABASI: BUGÜN HİSSETTİM


Şehit babası Dursun Korkmaz, bugün oğluyla telefonla konuştuğunu ve şehit olacağını hissettiğini söyledi. Annesi ve babası diyabet hastası olan şehit Ökkeş Korkmaz'ın cenazesinin, yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)