E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMeclis'e kim çıplak girmek istedi?---

Meclis'e kim çıplak girmek istedi?

Meclis'e kim çıplak girmek istedi?
30 Kasım 2015 - 07:12 borsagundem.com

Türkiye’nin 1 Kasım seçimlerine odaklandığı dönemde çalışmalara ara verilen TBMM’de ilginç bir protesto eyleminin engellendiği öğrenildi

Türkiye’nin her köşesinde hemen her gün bir güvenlik olayı yaşanırken, TBMM’de de ilginç bir protesto eyleminin gerçekleştiği ortaya çıktı. Kıyafetlerini çıkaran bir kadının Genelkurmay ve İçişleri Bakanlığı’nın bulunduğu cepheden TBMM kampüsüne girmeye çalıştığı ancak sanal çite takıldığı öğrenildi. 
 
Kamuoyuna yansımadı

Edinilen bilgilere göre; 1 Kasım seçimleri öncesinde TBMM’nin çalışmalarına ara verdiği bir dönemde, İçişleri ve Genelkurmay’ın bulunduğu cepheden TBMM kampüsüne bir kadın girmek istedi. Üzerindeki kıyafetleri çıkararak TBMM binasına doğru koşmaya başlayan kadın TBMM’nin etrafında kurulu elektronik çite takıldı. Sistemin giriş ihlali uyarısı vermesinin ardından harekete geçen güvenlik birimleri kadını Meclis binasına yaklaşmadan etkisiz hale getirdi. Kadının çırılçıplak olduğunu gören güvenlik yetkilileri kendi kıyafetleriyle örterek, emniyet müdürlüğüne sevketti. Meclis’in kapalı olması ve basın mensuplarının da seçim meydanları ve siyasi partilere odaklandığı bir dönemde yaşanan bu eylem, kamuoyuna yansımadan sessiz sedasız adli makamlara aktarılarak çözüldü.
 
Girişe yeni düzen


Bu arada TBMM Meclis’e giriş yasağını da güncelleştirdi. Çeşitli tarihlerde TBMM’ye giren veya girmek isteyenlerden sakıncalı olanlara yönelik oluşturulan ‘yasaklı listesi’ revize edildi. Yüzlerce kişinin bulunduğu listede, yasaklı kişilerin ad soyadları, kimlik numaraları, TBMM’ye girmeye çalıştığı tarih ve neden yasaklama kararı alındığına ilişkin kısa ‘açıklama notu’ yer alıyor. TBMM’ye giriş yasağı konulanlar arasında emniyetin ‘canlı bomba’ uyarısı yaptığı kişilerin isimleri de bulunuyor. Listenin en çarpıcı yasaklıları ise, kendisini bakan, MİT müsteşar yardımcısı ve büyücü gibi çarpıcı taktikleri deneyerek Meclis’e girmek isteyenler oluşturdu. M.B. isimli vatandaş kendini bakan olarak tanıttı. M.O. adlı vatandaş ise MİT Müsteşar Yardımcısı olarak tanıtarak Meclis’e girmeye çalıştı. A.Ü.D. isimli vatandaşın da büyücülük yaptığı iddiasıyla TBMM’ye girişi yasaklandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)