E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMemurlara fazla mesai müjdesi! ---

Memurlara fazla mesai müjdesi!

Memurlara fazla mesai müjdesi!
28 Ağustos 2015 - 16:43 borsagundem.com

Hazineye ait tarım arazilerinin satış ve iade işlemlerinde, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışan personele fazla mesai ödenecek

Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman  Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım  Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Uyarınca Yapılacak Satış ve İade İşlemlerinde  Fiilen Görevlendirilenlere Fazla Çalışma Ücreti Ödenmesine İlişkin Bakanlar  Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe  girdi. 
 
Buna göre, söz konusu Kanun uyarınca yapılacak satış ve iade  işlemlerinde günlük mesai saatleri dışında fazla çalışma yapmasına ihtiyaç  duyulan personel ve fazla çalışma yaptırılacak toplam süre Maliye Bakanlığınca  belirlenecek. 
 
 Fazla çalışma ücreti, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma  yapan personele ödenecek ve her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre,  ayda 50 saati geçemeyecek. 
 
  Fazla çalışmanın her bir saati için 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe  Kanununun (K) cetvelinde 1,63 lira olarak belirlenmiş olan fazla çalışma saat  ücretinin 5 katı esas alınacak. Fazla çalışma yapan personel ile çalışılan gün ve  süreleri gösteren Fazla Çalışma Cetveli düzenlenecek ve bu cetvel, fazla çalışma  yapan personel ile birim amiri tarafından imzalanacak. 
 
 Kararın hükümleri, 1 Eylül 2015-31 Aralık 2015 tarihleri arasında  uygulanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)