E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel'den Türkiye'ye destek---

Merkel'den Türkiye'ye destek

Merkel'den Türkiye'ye destek
25 Kasım 2015 - 12:14 borsagundem.com

Sınır ihlali yapan Rus uçağını düşüren Türkiye'ye Avrupa'nın en güçlü ülkesi Almanya'dan destek geldi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk hava sahasını  ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin, "her ülkenin kendi  topraklarını koruma hakkı olduğunu" söyledi. 
 
 Merkel, mecliste bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada,  Suriye'deki ihtilafta gerçek çözümün siyasi bir çözüm olabileceğini belirterek,  "Muhakkak Türkiye tarafından bir Rus uçağının düşürülmesi durumu ağırlaştırdı.  Gerginliğin olmaması için elimizden geleni yapmamız lazım. Elbette her ülke kendi  topraklarını koruma hakkı vardır" şeklinde konuştu. 
 
Merkel, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefon görüşmesi yaptığını  ve gerginliğin düşürülmesi için elden gelenin yapılmasını rica ettiğini anlattı. 
 
 Viyana'daki Suriye görüşmelerine değinen Merkel,  Suriye'deki ihtilafa  çözüm bulunması konusunda önemli aktörlerin bu kadar hızlı bir şekilde bir araya  getirilmesinin umut verici bir gelişme olduğunu, dün yaşanan olaydan dolayı bu  gelişmelerin etkilenmemesi gerektiğini söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)