E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP'den bomba koalisyon açıklaması!---

MHP'den bomba koalisyon açıklaması!

MHP'den bomba koalisyon açıklaması!
28 Temmuz 2015 - 12:36 borsagundem.com

MHP'nin açıklaması Ankara'da bomba etkisi yarattı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "MHP, Türk  devletinin bekası, Türk vatanının ve milletinin bölünmezliği ve güvenliği için  üzerine düşen sorumlulukların farkında olduğunu her zaman göstermiştir ve şimdi  de gereğini yapmaya hazırdır" değerlendirmesinde bulundu. 
 
 Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde ardı ardına alınan  şehit haberlerinin herkesin canını yaktığını belirtti. 
 
 "Türkiye gibi terörle mücadelede yeterli tecrübeye sahip bir ülkede,  bitme noktasına kadar getirilmiş terörün yeniden hortlatılmasının nedenlerinin  üzerinde ciddiyetle durulması gerektiğini" kaydeden Çetin, "Türkiye'nin  güvenliğinden, vatandaşın can ve mal teminatından sorumlu kurumları ve  yetkilileri, görevlerini yapamaz hale getiren nedir?" diye sordu. 
 
"Yaşanacakların çok önceden belli olmasına rağmen güvenlik  bürokrasisinin kör ve sağırlaşması, terör örgütünün ise dağlardan şehre inerek  gücüne güç katmasının izahı millete yapılmalıdır" ifadesini kullanan Çetin, şöyle  devam etti: 
 
"Milli savunmamız ve kamu güvenliğimizde yaşanan zafiyetler ve gelen  şehit haberlerinin milletimizde bir öfke patlamasını tetiklemek üzere olduğu  gözden uzak tutulmamalıdır. Barış, kardeşlik ve demokrasi masalları ile kamuoyu  oyalanırken, terör örgütü boş durmamıştır. Millete her şey yolunda diye masal  anlatılırken, terör örgütleri çok geniş alanlar ve militan sağlama imkanı  bulmuştur." 
 
"Terörle aktif mücadele edilmeli" 
 
 "MHP'nin uzun süredir yaptığı uyarılara aldırmayan, terörle mücadele  etmek yerine müzakereyi seçen siyasi aklın bugün resmen iflas ettiğini" savunan  Çetin, "Türkiye'nin terör örgütlerinin doğrudan hedefi haline dönüştüğü bu  şartlarda yapılması gereken, terörle aktif mücadele edilmesidir. Ancak terör  tehdidine karşı yeterli bilince ve duyarlılığa sahip olmadığını bugüne kadarki  söylem ve eylemleriyle ispatlamış AKP iktidarı, yükselişinde bizzat pay sahibi  olduğu teröre karşı mücadelede nasıl etkili olabilecektir? AKP terör sorununun  bir kaynağı iken, bir anda nasıl çözümün tarafında yer alabilecektir?"  açıklamasında bulundu. 
 
 "AK Parti'nin, 7 Haziran seçimleri sonrasında kaybettiği oyları telafi  edebilmek için terör eylemlerini bir fırsat olarak gördüğü" değerlendirmelerinin  yapıldığını aktaran Çetin, "terörün hortlamasından AK Parti iktidarının sorumlu  olduğunu" öne sürdü. 
 
 "Terörün kaynağı örgütlerle aynı masaya oturmuş ve el sıkışmış bir  siyasi yapının şimdi onlarla mücadeleye başlaması inandırıcı gelmemektedir. AKP  dün açılımcı iken bugün nasıl mücadeleci olacaktır?" görüşünü savunan Çetin,  açıklamasını şöyle sürdürdü: 
 
  "Terör olayları, geçici AKP hükümeti için bir güvenlik endişesinden  daha çok, sıkışan siyaseti için bir cankurtaran simidi rolüne dönüşmüştür. Geçici  hükümet partisi AKP, dağları taşları bombalatarak terörün bitirilemeyeceğini bile  bile kamuoyunu oyalamaktadır. Teröre karşı kendi çıkardıkları güvenlik yasasını  dahi henüz uygulamaya sokmamış iktidar partisi, sırf oy hesaplarıyla kamuoyuna  şahin görüntüsü vermekten öte bir şey yapmamaktadır. Oysa terörün bitirilmesi  için, teröre cesaret veren çözüm süreci başta olmak üzere bütün lojistik  kesilmelidir. İmralı-Kandil ve Ankara arasında kurulan şeytan üçgeni yıkılmadan,  terör baronlarına ulaşılmadan terörle gerçek manada mücadeleye başlamak mümkün  değildir." 
 
"MHP, gereğini yapmaya hazır" 
 
 "Söz konusu olan vatanın ve milletin menfaatleri ise MHP, kendisi  iktidarda olsun ya da olmasın fikirlerinin uygulanmasından ancak memnuniyet  duyar" ifadesini kullanan Şefkat Çetin, şunları kaydetti: 
 
  "Geçici AKP hükümetini bugüne kadar izlediği politikalardan  vazgeçerek, MHP'nin dile getirdiği şekilde teröre karşı tavır almaya çalışması  halinde destekleyeceğimiz bilinmelidir. MHP, Türk devletinin bekası, Türk  vatanının ve milletinin bölünmezliği ve güvenliği için üzerine düşen  sorumlulukların farkında olduğunu her zaman göstermiştir ve şimdi de gereğini  yapmaya hazırdır. Yeter ki devleti yönetmeye talip olanlar, şahsi çıkarlarını  milletin istikbalinden üstün tutmasınlar." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • semih29 Temmuz 2015 08:05

    sizde o yürek yok

  • kartal29 Temmuz 2015 00:52

    bence toplum muhendisligi =algi operasyonu yapiliyor gibime geliyor?

  • Alparslan29 Temmuz 2015 00:25

    Bazı siyasi anlayışlar toplumda egemenliği kurmak psikolojik butun gücü elinde tutmak ve buna dayalı toplum mimarlığı yapmak anlayışlarını topluma empoze ettirmk için her zaman çatışmalı kanlı süreclere ihtiyac duyarlar. Şuanda turkiyede bazı siyasi partlr siyasal gücünü geliştirmek için bu yönteme başvurmuş göünüyor. Akp ve Mhp ince bir politik birliktelk kurarak politikalarını uygulamaya koymuşlar. Toplumun uzeinde tam bir hakimiyet kuracaklar ve bütün alternatif sesleri anlayışları bastıracaklardır. Amaçlarında başarıya ulaşacaklardır. Ama bu siyasetin bu ülkenin yukselmesn gelişmesine hç bir katkısı olamayacaktır, sadece Ülkekye ve turk halkına sadece yeni bir ekonomik sosyal ve psikolojik aşınma getirecektr. Bu ülkenin ekonomk sosyolojik gelişimi için ve ordadoğuda ekonomik politik gücün turkiye lehine gelşmesi için butun ulkelerdeki turkleri kürtleri azerileri ve içiçie yaşayan diğer halkların samimi birlikteliğini geliştirecek yeni politik oluşumlara ihtiyac vardır. Ekonomk paylaşımda adalet, etnik kimliklerde ve farklı inançlarda eşitce yaşama koşulları oluşturulmadan hiçbir yere varılamaz. Ölmekle öldürmek anlayışıyla siyasi anlayışını empoze etmeye çalışanlar ve politik egemenliğini kurmaya çalışanlar iş başında. Onlar kazanacaklardır belki ama ülke çok daha kaybedecektir!

  • köylü28 Temmuz 2015 21:46

    AK PARTİ ve MHP koalisyonu kurmalılar

  • Cengizhan28 Temmuz 2015 20:48

    MHP.Türk birliğinin yurdu.Bu nedenle bölücülere,vatan hainlerine ,PPKK.nın şaklabanlığını yapan BDP.zavallıları MHP.den korksun ve defolup ülkemizden gitsinler....

  • ALANYALI28 Temmuz 2015 19:57

    Her daim hazırız reis...

  • Gomucu John28 Temmuz 2015 19:55

    Bu partide hiç lider yokmu ya akıllı gündemi okuyacak oyunları bozacak Bahçeli ile bu iş olmuyor biran önce Meral veya Oktay Vurala partiyi teslim etmeli yoksa gomecekler sandığa

  • Ahmey28 Temmuz 2015 19:22

    Dini İslam'ı referans alan siyasilere bakın Dünya'nın her yerindeki kendi soyundan olanların dil kültürel siyasi ve Butun kimlikteki Varlıklarını yaradılış hakkı esasına göre savunurlar ama kendi ülkelerindeki diğer etnik grupların haklarına gelince hiç yaradılış Hakk'ını dillerinin ucuna bile getirmez bunun yerine dış mihrak bölücülük falan deyip talepleri baskı altına alırlar. Dini kendi Irkçı ihtiyaçlarına göre yorumlarla

  • exper28 Temmuz 2015 19:10

    Sn Bahçeli ne yaptığı belli olmayan birisi oldu. MHP nin sonunu getirecek, seçimde ne vaad etti,şimdi ne yapıyor, Saraya neden gidildi,akp ye bu destek niye, sana oy verileceğine gidip akp ye verilde hiç olmazsa direk kime verdiğini bilirsin.

  • Sosyolog28 Temmuz 2015 17:27

    MHP ve AKP Dünya'nın her yerindeki ana dili Türkçe olan Türki soyundan olan Butun Türk'lerin anadilde eğitim kültürel hakları siyasi haklarını savunurlar, onlara aslınızı koruyun kimliğinizi yaşatın telkinlerinde bulunurlar , ama Türkiye'deki ana dili Türkçe olmayan Müslüman olan diğer etnik grupları asimile etmek kimliklerini yok etmek için her düzeneğe baş vururlar. Ne yaman çelişik

  • suzi 28 Temmuz 2015 17:23

    mhp koalisyona çözüm süreci bitti diye giripte olaki çözüm süreci devam ederse mhp sonunu hazırlıyor demektir.

  • gerçen vatansever28 Temmuz 2015 15:46

    MHP kendi savunduklarını başkası yapıyor diye kötülesin mi ? Bizim millet kafayı yemiş bu kafalarla bir yere gidilmez ...

  • erol28 Temmuz 2015 14:49

    oslo, imralı, kandil görüşmelerini unuttuk mu yani!!!

  • mete28 Temmuz 2015 14:28

    MHP=ÖzAKP Her daim Bahçeli RTE nin yanında.

  • Vatan28 Temmuz 2015 14:24

    Ne kadar adi ve kallessiniz.bu durumu bile akp yi kotulemek icin kullaniyorsunuz.teror orgutunun sozculugunu yapiyorsunuz kendinize gelin turk halki

  • veli28 Temmuz 2015 13:46

    akp nin oyunlarına nasıl herkesin geldiği yapılan yorumlardan belli. Allah insana akıl vermiş ama biz bu aklı çalıştırmak yerine sürekli birilerinden kopye akıl çekiyoruz, istiyoruz, yorulmak istemiyoruz. akp iktidardayken herkesle bir şekilde uzlaşıp gemisini yürütüyordu, iktidarı tek başına kullanmayacağını anlayınca ülkeyi ateşe atıp, herkesi satıyor, gemiyi yatla terkediyor. yapılan bunca karmaşa kendi gladyosu tarafından yapılıyor, ama bunları anlamak için önce beyin ve akıl gerekiyor.

  • topal osman28 Temmuz 2015 13:30

    istiklal mahkemeleri kurulsun. ben görev alayım

  • Troller....28 Temmuz 2015 13:26

    Millet vekillerini as şunu öldür bunu öldür. AKP trolleri bunun AKP nin pisliği olduğundan bir an bile bahsetmezler. Amaç AKP nin ön plana çıkıp MHP oylarını devşirmek...

  • fELLAH28 Temmuz 2015 13:22

    Baston fiatları çok ucuzlamış...Neden kine acaba?

  • T.C.Elif28 Temmuz 2015 13:18

    İç güvenlik paketi ivedikle yürürlüğe konulmalı. Yüzü maskeli, ellerinde molotof olanlara karşı polise vur emri verilmeli..

  • TR28 Temmuz 2015 12:59

    Türkiye'de hiç bir zaman siyasetçiler adam olamayacaklar ona yanıyorum.

  • bozkurt28 Temmuz 2015 12:58

    MHP yöneticilerinin sao zamandaki açıklamaları insanın aklına ,yöneticilerimizin normal olup olmadığı akla geliyor . onun için devlet yönetiminde yer almamaları ülke menfaatine diye düşünüyorum.

  • hasan28 Temmuz 2015 12:58

    İç güvenlik yasası bir an önce yasalaşmalı maske takan etek giyenler vurulmalı polis ve askere vur emri verilmeli kimsenin gozunun yaşına bakmamalı bunlarla başka turlu mücadele edemessin hdp li milletvekillerinin hepsini tutuklamalı vatan hainliğinden idam edilmeliler

  • Anadolu Kaplanları28 Temmuz 2015 12:53

    Osmanlı tokadı vurmanın tam zamanı ....yirmi milletvekili ver hükümeti dışardan destekle ,gün bugündür ,devletin bekaası herşeyden üstündür,Allah yar ve yardımcımız olsun.....

  • ÜLKEM İÇİN.28 Temmuz 2015 12:53

    Evet MHP tililerin dedikleri doğru dağları taşları nombalatıyorlar ama nedense hiç ölü göstermiyorlar madem hertarafı bombalatıyorsunuz ozaman ölen pkk lı cesetlerini TV yon larda gösterinki bu miletin içi rahatlasın.akp bu olaylardan sonra hakikaten oy kaybı yaşyacaktır çünki nedeni pkk ya bukadar fazla hak tanımaları olmuştur belkide mit,in başındaki insan bile bu olaylara girdiğinden rahatsız olmuştur.ülkesinin geleceğini milletinin özgürce yaşamasını sağlayan birileri mutlaka bu ülkenin başına gelecektir ve haksızlıklara karşıda büyük bir savaş açacaktır bundan eminiz.

  • şoşo28 Temmuz 2015 12:50

    alayına vurun gitsinnnn

  • WW28 Temmuz 2015 12:48

    yine aynı yuvarlak laflar ne tarafa çekersen çek iktidarda olsun ya da olmasın ..... sanki daha önce başka bi şey demişler gibi .....

  • Anlamadan ölecem bu mhp28 Temmuz 2015 12:47

    Hırsızlık ve arsuzligin gereğini çabuk unuttunuz ortak olun geçmişte olduğu gibi yine gomulursunuz sandığa zaten Bahçeli ile bu iş olmuyor hep tutarsızlık papağan gibi meti ezberle söyle böyle liderlik anlayışıyla ancak ortak olursunuz hayırlı olsun yeni türkiyeye

  • BURDUR ASLANI28 Temmuz 2015 12:44

    İŞTE MHP BU.