E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT TIR'ları ile ilgili flaş gelişme---

MİT TIR'ları ile ilgili flaş gelişme

MİT TIR'ları ile ilgili flaş gelişme
06 Mayıs 2015 - 18:39 borsagundem.com

MİT TIR'larının durdurulup aranmasıyla ilgili soruşturmada bir asker 4 savcı için tutuklama kararı verildi. İki savcı Şişman ve Bağrıyanık gözaltında

MİT tırlarının durdurulması soruşturmasında, eski Adana İl Jandarma Komutanı ve eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ile 3 savcı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, MİT'e ait tırların durdurulması olayı kapsamında inceleme yapan HSYK müfettişleri, eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Özkan Çokay, savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca hakkında tutuklama talebini, soruşturmayı yürüten Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.

Talebi inceleyen Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Bağrıyanık, Çokay, Şişman, Takçı ve Karaca hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi.

Mahkemenin, şüphelilerin TCK'nın 312. maddesi kapsamında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlamasıyl, tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdiği öğrenildi.

MİT tırlarının durdurulması ve aranmasında görev alan Cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar HSYK 2. Dairesince görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

Savcı Şişman gözaltına alındı

MİT tırlarının durdurulması soruşturması kapsamında haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen şüphelilerden savcı Özcan Şişman, Adana'nın Seyhan ilçesindeki evinde gözaltına alınarak, sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimi'ne getirildi.

Şişman, gazetecilere, kararın hukuksuz olduğunu savunarak, "Ben, birinci sınıf savcıyım. Hakimler ve Savcılar Kanununun 88. maddesine göre, gözaltına alınamam. Böyle bir suçta suçüstü hali yoktur. Türk Ceza Kanununun 312. maddesinden suçlandım. Casusluk yaptığım iddia ediliyor. Hangi devlete, ne casusluk yaptığımı izah etmeleri lazım. Ben, yıllardır casuslukla ilgili soruşturmalar yaptım. Yıllardır terör soruşturmaları yaptım. Neyle suçlandığımı bilmiyorum. Devletin savcısını bu şekilde derdest etmeleri suçtur. Bu suçu işleyenler, cezasını çekeceklerdir. Bu kadar net söylüyorum" dedi.

Şişman, sağlık kontrolünün ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Savcı Karaca ikametinde bulunamadı 

Adana ve Hatay'da Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen savcı Ahmet Karaca'nın Gaziantep'teki ikametinde olmadığı anlaşıldı. 

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesinin, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı vermesinin ardından Karaca'nın, Beylerbeyi TOKİ konutlarındaki ikametine geldi.

Görüntü alınmasını istemeyen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Savcının kaldığı eve giden ekipler, bir süre sonra siteden ayrıldı. 

Bağrıyanık gözaltına alındı

Şüphelilerden savcı Süleyman Bağrıyanık, Antalya'da evinde gözaltına alındı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)