E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMüezzinoğlu'ndan 'Atatürkçülük' dersi---

Müezzinoğlu'ndan 'Atatürkçülük' dersi

Müezzinoğlu'ndan 'Atatürkçülük' dersi
02 Haziran 2015 - 03:40 borsagundem.com

Mehmet Müezzinoğlu: 'Atam izindeyiz' diyen kardeşlerime diyorum ki Biraz da izinden vazgeçin muasır medeniyet seviyesi üzerine yürümek için ter dökün

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da katıldığı bir dizi programın ardından merkez Nilüfer ilçesi Akçalar Mahallesi'nde Berat Kandili dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediyesince verilen yemeğe katıldı. Vatandaşlarla yemek yiyen Müezzinoğlu, İslam aleminin Berat Kandili'ni kutladı.

Müezzinoğlu, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, genç cumhuriyeti kuran Ulu Önder'in bir vasiyet cümlesini olduğunu belirterek, şunları söyledi:  

"'Bu millete muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir yer yakışır' dedi. Yani millete bir hedef gösterdi. Muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir yer. Zaman zaman bazı Atatürk'ten geçinen, Atatürk'ü kullanan, Atatürk'ün gölgesinde yan gelip yatan veya 'Atam izindeyiz' diyen kardeşlerime diyorum ki, 'Ya biraz da izinden vazgeçin de muasır medeniyet seviyesinin üzerine yürümek için alın teri dökün, beyin teri dökün, milletle beraber yürüyün, milli iradeye sahip çıkın. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünün arkasında güç odaklarına teslim olmayın. Tuzaklara teslim olmayın."

Türkiye'de on yıl önce sağlık alanında sıkıntılar yaşandığını söyleyen Müezzinoğlu, ambulansların yok denecek düzeyde olduğunu, bulunan ambulanslarda bile 'Mazotunu koyarsan hastanı alırız veya taşırız' dendiğini ifade etti.

Sınıflarda 70-80 öğrencinin bir arada eğitim gördüğünü, sabah ve öğle vardiyalarının yapıldığını anlatan Müezzinoğlu, şöyle dedi:

"'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir', 'Muasır medeniyet seviyesinin üzerinde Türkiye' diyen Büyük Önder'e, 'Atam izindeyiz' diyenler hep izinde olmaya devam ediyorlardı. Yollar yokmuş hiç umurlarında değil, havaalanları yokmuş umurlarında değil, 'Atam izindeyiz'. Ben de diyorum ki, 'Atanın gölgesine yan gelip de yatmayın'. Şöyle bir kalkın, vatandaşla beraber bir yürüyün, milletin derdini bir dinleyin, vatandaşın hak ve hukukunu koruyun. Milli iradeye müdahale edenlerin karşısında, vatandaşla, halkla beraber durun. Vatandaşın üzerinden silindir gibi geçen darbelere bir tavır koyun. Milli iradeyle, çelik çomak oynar gibi oynayanların karşısında şöyle Ata'nın durduğu gibi bir durun. Onun gölgesine yan gelip de yatmak kolay."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)