E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO'dan Rusya'ya kritik mesaj!---

NATO'dan Rusya'ya kritik mesaj!

NATO'dan Rusya'ya kritik mesaj!
26 Kasım 2015 - 16:47 borsagundem.com

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanı Philip Breedlove, "Türkiye ve NATO'nun, Rusya ile çatışma istemediğini söyleyebilirim" dedi

Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesine ilişkin Letonya ulusal haber ajansı LETA'ya açıklamada bulunan Breedlove, "NATO, sadece Türkiye değil, tüm ittifak ülkelerinin hava sahası egemenliği konusunda çok ciddi. Yükümlülükleri yerine getiriyoruz ve NATO üyesi ülkelerin hava sahası ve yeteneğini desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Diplomatik çözüm istediklerini belirten Breedlove sözlerini şöyle sürdürdü:

GERİLİMİN TIRMANMASINA KARŞIYIZ

"Gerilimin tırmanmasına karşıyız. Bu nedenle, Ankara ile Moskova arasındaki konulara diplomatik çözüm bulunmalı. Her şeyi konuşmanın zamanı geldi. Rusya, Türkiye ve NATO ile çatışma istemiyor. Aynı zamanda Türkiye ve NATO'nun, Rusya ile çatışma istemediğini güvenle söyleyebilirim"

NATO'nun Litvanya ve Estonya'daki hava üslerinde savaş uçaklarının olduğunu hatırlatan Breedlove, üç Baltık ülkesinin de korunduğunu söyledi.
Türkiye Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede bulunmuştu.

NATO İHLALİ TEYİT ETTİ

Rusya, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında Suriye'nin Bayırbucak bölgesine düşen uçağın kendisine ait olduğunu açıklamış, NATO, uçağın hava ihlali yaptığına ilişkin Türkiye'nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmişti. Ekim ayı başında da Rusya'ya ait savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiş, Rus yetkililer olayın ardından özür dileyerek benzer durumların tekrarlanmayacağını bildirmişti. Türkiye ise hava sahası ihlallerine askeri karşılık verilmesini içeren angajman kurallarının uygulanacağı uyarısını yinelemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ramiz26 Kasım 2015 17:03

    yağmur gibi satış geliyo,anasını satım,yandıııııık.

  • erdi26 Kasım 2015 16:58

    borsa düşüyo,yandık.

  • dikkat26 Kasım 2015 16:55

    batılı alçaklar ikili oynuyor. Bizi Ruslarla kapıştırıp aradan çekilecekler. Öyle olmasaydı Güneydoğu'daki patriotları ağustos ayında neden söküp götürdüler.. Savaş ruslara yaramaz ama asıl bizi perişan eder!