E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNazlı Ilıcak'tan Erdoğan'a karşı Hürriyet'e destek---

Nazlı Ilıcak'tan Erdoğan'a karşı Hürriyet'e destek

Nazlı Ilıcak'tan Erdoğan'a karşı Hürriyet'e destek
22 Mayıs 2015 - 12:31 borsagundem.com

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak'tan iktidara eleştiri, Hürriyet'e destek geldi

Bugün yazarı Nazlı Ilıcak, Mısır'ın devrik lideri Muhammed Mursi'nin idam cezası almasının ardından attığı başlıkla hükümetin hedefi haline gelen Hürriyet Gazetesi'yle ilgili bir yazı kaleme aldı. Ilıcak, 'Hürriyet kalır siz gidersiniz' başlıklı yazısında algı operasyonunun bu kez Aydın Doğan üzerinden yürütüldüğünü ileri sürdü. Yazısında 'Hürriyet'in gücü ne? Hükümeti devirecek silahlı kuvvete mi sahip? Yoksa Erdoğan'ı idama mahkûm edecek bir mahkemesi mi var?' sorularını soran Ilıcak "7 Haziran seçimlerini bekleyelim… Ve takip eden ayları… Geçmişte, böyle afra tafraları çok gördük. Sel gitti kum kaldı; yolcu gitti hancı kaldı… Bu defa da böyle olacak" dedi.

İşte, o yazı:

Her şey Mursi’nin idama mahkûm olmasıyla başladı. Muhtemelen, dünyadan gelen baskılar karşısında, Mısır yönetimi bu kararı infaz dahi etmeyecek. Ama Türkiye’de sadece Tayyip Erdoğan’ın ağzına bakanlar sanıyor ki, Mısır’daki darbeyi Türkiye haricinde hiçbir devlet kınamadı; idam kararını da Erdoğan haricinde bütün liderler alkışlıyor. Oysa Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve birçok Batılı ülke, söz konusu kararı adil bulmadıklarını açıkladılar. Zaten, bu ülkelerin pek çoğunda idam yok.

Tabii Erdoğan’ın maksadı başka. Mursi üzerinden sanki kendisine yönelik böyle bir girişim varmış gibi, mağduriyet havası yaratmak. Kefenini cebinde taşıdığını söyleyerek, mevcut olmayan bir tehdide meydan okumak… Keşke, önce şu yolsuzluk iddialarının yargılanmasına izin verseydi. Keşke, o zaman meydan okusaydı.

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarında Cemaat üzerinden giderek, darbeye muhatapmış görüntüsü yarattı. “Darbeci” dediği polislerin cezaevine girmesinin yolunu açtı. İnsanlar yolsuzluğu konuşacağına, darbeyi konuşmaya başladı. Şimdi de, Hürriyet’in internet sitesinde çıkan masum bir haberi vesile ederek, kefen edebiyatı yapıyor. Aydın Doğan’a hücum ediyor. Medyayı korkutup sindirmeye çalışıyor: “Ya yola gelirsiniz ya tepenize binerim…”

Hürriyet ne yazmış? “Dünya şokta… %52 ile seçilen Cumhurbaşkanı’na idam.” 
Tayyip Erdoğan da %52 oy alıp cumhurbaşkanlığı makamına oturduğuna göre, meğer gazete, aba altından ona sopa gösteriyormuş!!!

Hürriyet’in gücü ne? Hükümeti devirecek silahlı kuvvete mi sahip? Yoksa Erdoğan’ı idama mahkûm edecek bir mahkemesi mi var? Bütün bunlar, iktidarın medya mensuplarına verdiği gözdağından ibaret.

7 Haziran seçimlerini bekleyelim… Ve takip eden ayları… Geçmişte, böyle afra tafraları çok gördük. Sel gitti kum kaldı; yolcu gitti hancı kaldı… Bu defa da böyle olacak. AK Parti iktidarı bugün yolsuzluk yapanları koruyup kollamayı başardı. Yarın hepsi mutlaka hesap verecek. Bir başka küçük ihtimal daha var. O da, faşizm karanlığının ülkenin üzerine iyice çökmesi, bir süre daha bu kâbusun devam etmesi. Ama gene eninde sonunda, Türkiye tercihini demokrasiden yana koyarsa, hesap sorulacak günler mutlaka gelecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şerafettin 21 Eylül 2015 17:02

    vaaay be sen neymişşin nazlı

  • hakan277209 Haziran 2015 03:39

    Yazıklar olsun nazlı ılıcak.Kemal ılıcak ın kemiklerini sızlatıyorsun. Kaçliraya satın aldı Doğan grubu.Seni hep takip eder yazılarını okur kominizmle solcularla masaya oturduğun zaman sana kimse galib gelemezdi.Hep pes ettirirdin ya şimdi hangi cephedesin belli yerin burası mı

  • hasan25 Mayıs 2015 09:06

    bırakın artık köstek olmayıda İslamın hakimeyeti için yarcımcı olun

  • sami22 Mayıs 2015 22:35

    Yav ne zeki nezeki nutkumuz tutuldu yakında o gazeteden teklifte gelir

  • don karleone22 Mayıs 2015 19:16

    kadın haklı dağılın beyler

  • asım22 Mayıs 2015 17:37

    oğlunun veremediği tv leri nazlı versin ozaman

  • Bülent22 Mayıs 2015 16:46

    bu fırıldağı ne zaman görsem midem bulanıyor oysa Erdoğan onu vekil adayı yapsaydı şimdi süper cumhur diyecekti

  • kralll22 Mayıs 2015 16:45

    bu kadında köşe yazarlığı yapmıyor mu delli oluyorum. Kim güçlense onun yanında yer alıyo. Oğlu zamanında tv vereceğim diye milleti dolandırıp gazetesini satmadı mı? o paralar acı acı çıkacak daha günü gelmedi..

  • ALİ DAYI22 Mayıs 2015 15:51

    DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN DOMUZ DERLER,DOMUZ OLMAMAK İÇİN YİYORLAR BAŞKA NİYETLERİ YOK,KÖTÜ DÜŞÜNMEYİN,YİYİN YİYİN,MAKARA BAKARA GÖTÜRÜN HINZIR GİBİ YİYİN AMA DOMUZ OLMAYIN

  • iclal22 Mayıs 2015 15:14

    bu kadinin derdini cok merak ediyorum. er gec cikacakta...

  • Ali ASLAN22 Mayıs 2015 14:37

    Hadi oradan be!

  • Byk22 Mayıs 2015 14:07

    Sisi Türkiye'deki Balyoz ve Ergenekon davalarını gördü erken davrandı. Mursi kimin izindeydi !

  • asım22 Mayıs 2015 14:04

    frıldak nasıl oluyor siz bilirmisiniz değerli okurlar.

  • Amerikalıymış22 Mayıs 2015 13:59

    Ne halt olduğun belli Amerika siyaseti yapma burada işine gelmeyen görüşü aşağılama madem o kadar kültürlüydün sende doğrusunu yazsaydın soyadların tamamı büyük harfle mi yazılıyordu?

  • YORUMCU22 Mayıs 2015 13:49

    bu konuda nazlı ılıcak a katılmamak mümkün değil....Erdoğan hayali tehditler yaratarak, bu tehditler karşısında mağdurları oynamakta usta.. ancak o mu usta yoksa ona inananlar mı aptal orası tartışmalı....

  • Seçmen22 Mayıs 2015 13:44

    Kendini kültür abidesi zanneden gerçek cahiller, kültürlü insanların AKP de buluştuğunu 15. kez ve bir kez daha görecek. Artık bir sonraki seçimde yine AKP oyları düşüyor türkülerinize devam edersiniz.

  • METİN22 Mayıs 2015 13:36

    aynen katılıyorum .akepe her dolap var

  • Vatansever22 Mayıs 2015 13:27

    Bazi cevreler var ki bu ulkede ,Sahsi cikarlari yok olmayla karsilsinca ne ugruna olursa olsun yeterki ulkeye kaos gelsin koalisyon gelsin istikrar olmasin ulke ilerlemesin diye tum gucuyle calisiyorlar ,Umarim AK parti oylarini artirarak gelir

  • Vatansever22 Mayıs 2015 13:19

    Nazli ilicak Tam bir pirildaksin yani ,sen ancak baliga gidersin yalniz birseyi unutma elini kumlada tuttugun balik elinden kaymasin...

  • Tolga22 Mayıs 2015 13:06

    Akp'li oldugun cehaletinden belli. Cehalet pacalarindan akiyor. Su sekilde yazilir: Nazli Ilicak da kim oluyor? Ha, bende turkce karakter yok, onu imla hatasi sayma, Amerikaliyim.

  • alabao22 Mayıs 2015 12:38

    nazlı ılıcakta kim oluyor