E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNeyi açıkladıysak AK Parti bildirgesinde---

Neyi açıkladıysak AK Parti bildirgesinde

Neyi açıkladıysak AK Parti bildirgesinde
06 Ekim 2015 - 08:27 borsagundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin seçim vaatlerini kendilerinden aldıklarını söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin seçim beyannamesinde, CHP’nin bildirgesinde yer alan vaatleri sıraladığını belirterek, “İyi de 13 yıldır niye yapmadın kardeşim?” diye sordu. Kılıçdaroğlu, Zonguldak ve bazı ilçelerinde düzenlenen mitinglerde halka hitap etti.

7 Haziran seçimlerinden sonra hükümet kurulmasının ‘kaçak sarayda oturan zat tarafından engellendiğini’ savunan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

EN TUTARLI HESABI BİZ YAPTIK

“AK Parti dün seçim bildirgesini açıkladı. Biz 7 Haziran’dan önce neyi açıklamışsak aynılarını kendi bildirgelerine koydular. ‘Emekliye 2 maaş verecektik’ diyoruz. Efendim, ‘Parayı bulamazsınız, para yok’ dediler. Şimdi onlar da koydular. Bu neyi gösteriyor? En tutarlı hesabı yapan parti CHP’dir. ‘Taşeron işçiye kadro vereceğiz’ dedik. ‘Veremezsiniz, nereden vereceksiniz?’ dediler. Baktım onlar da koymuşlar. Eyvallah, çok memnun olduk. ‘Asgari ücret 1500 lira olacak’ dedim. Bizi işverenlere şikâyet ettiler. Dün baktım onlar da koymuşlar, ‘Asgari ücret 1300 lira olacak’ diye. Şimdi size oy almak için ‘Emekliye biz de para vereceğiz, asgari ücreti biz de arttıracağız’ diyecekler. İyi de 13 yıldır niye yapmadın kardeşim. CHP söyledikten sonra mı aklın başına geldi? CHP’nin siyaset anlayışında siyasetçi cebini doldurmayacak, vatandaşın cebi dolacak. Vatandaş zenginleşecek, köşeyi dönecek. Eski algıları tümüyle değiştirin. Ne diyorlardı; CHP proje üretemez, CHP Türkiye’nin gerçeklerini bilemez. Bunlar hep kavga eder. Bugün son iki seçim bildirgesine bakın. Türkiye’nin bütün sorunlarına çözüm üreten partiyiz. En nitelikli kadrolar CHP’de var.  

ÇOCUK MUSUN, KANIYORSUN

Çözüm süreci bitti, batağa saplandılar. Ne diyorlar? ‘PKK bizi kandırdı.’ Sen çocuk musun? PKK seni kandırıyorsa senin Başbakanlık koltuğunda ne işin var? Askerleri, Genelkurmay Başkanı’nı ‘Terörist’ diye hapse attılar. ‘Biz o davaların savcısıyız’ dediler. Aradan süre geçti, ‘Orduya kumpas kurdular’ dediler. Ne oldu? ‘Paralel bizi kandırdı.’ Sen çocuk musun? Herkesin kandırdığı bir hükümet Türkiye’yi yönetebilir mi?  

ÜLKEYİ AYAĞA KALDIRACAĞIM

4 yıl yetki istiyorum. Bu ülkeyi ayağa kaldıracağım. İşsizlik, yoksulluk belasından kurtaracağım. Kardeş kavgasının olmadığı, huzurun ve barışın olduğu bir Türkiye. Kadın erkek eşitliğinin olduğu, kadınların güler yüzle çocuklarını okula gönderdiği bir ülke.”

BEN DE ABDULLAH GÜL DE CUMHURİYET’E BORÇLUYUZ 

Fakir fukaralıktan gelip, fakirin sırtına bindiler. Ben de fakirlikten geldim. Üniversiteye giden, 7 kardeşten sadece benim. Devletin en önemli görevlerine geldim. Bu, Atatürk’ün, Cumhuriyet’in sayesinde oldu. Cumhuriyet’e çok şey borçluyuz. Başımızda bir sultan, diktatör olsaydı, Anadolu’nun bir köyünden nasıl birisi devletin en önemli makamlarına gelirdi? Nasıl Abdullah Gül gelirdi Kayseri’den Türkiye’nin 11’inci Cumhurbaşkanı olurdu? Cumhuriyet’in sayesinde oldu.

Atatürk Meydanı’nı açtı

CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu, vatandaşlara hitap ettikten sonra ilçe merkezinde yürüyerek Alaplı Belediyesi’nin düzenlediği Atatürk Meydanı açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu, bütün dünyada barışı savunan tek liderin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirtti. Kaymakam Altuğ Çağlar, anıtta Atatürk'ün ölüm tarihindeki 8’i sonsuzluk işareti olarak yan çevirdiklerini ancak vatandaşların yanlış anlayıp düzeltmeye çalıştığını anlattı. Çağlar, 8’in yeniden sonsuzluk işareti şeklinde düzenleneceğini kaydetti. Anıtı açarken  vatandaşlarla sefie çektiren Kılıçdaroğlu'na emekli bir öğretmen, KPSS'de 70 puan alan çocuğunun atamasının yapılmadığını söyledi ve yardım istedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • arifhan06 Ekim 2015 23:03

    Yaw he he çocukmu kandırıyon kemal sana ancak bu ülkenin koyunları ve chpliler inanır

  • reco06 Ekim 2015 16:16

    bu seçimde de % 30 alamazsanız beceriksiziz deyin dükkanı kapatın gidin

  • sercan aydınlı06 Ekim 2015 12:24

    akp nin tek orjinal fikri ve projesi yoktur başkalarından alıp iyi pazarlamışlardır ekonomi programını da derviş yapmıştı

  • Byk06 Ekim 2015 11:05

    AKP,iktidarın koalisyon ortağı olup asgari ücreti ve asgari emekli maaşlarını 1300 TL yaptıktan sonra bütçe açık verince, Kılıçdaroğlu beni kandırdı derse şaşmam !

  • Pargali ibrahim06 Ekim 2015 10:21

    Ama Davutoğlu çıkıp ta chp benim Atamin partisi Atam olmasaydı chp olmazdı size kemal demiyecem sadece Kılıçdaroğlu diyecem derse ne yapacan ha kemal bey asgari ücret artıracan şimdi zeybekci seni artık avrupa insan hakları mahkemesine şikayet eder artık şimşekte sana oy verir artık babacan şu an sessiz

  • Cego06 Ekim 2015 09:33

    Ak troller dilin varıyormu diğer başkanınıza terbiyesiz demek. Demelisin çünkü çivi çakanlar çiviyi bi tarafımıza çaktılar. Bu kadar dalkavuk olmayın

  • osman06 Ekim 2015 09:27

    çorbama kaşık attın gibi sözler bebeklikte kaldı kemal. SSK yı nasıl bitirdin hala senin pisliklerini çekiyo bu ülke.

  • eko06 Ekim 2015 09:23

    utanmaz insan bu ülkeye bir çivi çakmışlığın varmı.

  • halk06 Ekim 2015 09:00

    çarkçı kemalin işi gücü anıt açmak somut bir şeyler yok bunda.senin dediklerini tabii ki ak parti yapacak.bu ülkeyi zenginleştiren onlar kasayı dolduran onlar.sen koalisyonla iktidara geldiğinde bu parayı kullanarak vaadlerini gerçekleştireceksin yoksa senin kaynağın mı var sanki kimi kandırıyorsun.tabii sen hazırı tüketeceksin sonra ne olacak kaşıkla verip kepçeyle alacaksın