E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNuman Kurtulmuş'tan Can Dündar yorumu---

Numan Kurtulmuş'tan Can Dündar yorumu

Numan Kurtulmuş'tan Can Dündar yorumu
27 Kasım 2015 - 22:21 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ilk Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş: Cumhuriyet Gazetesi'nin yöneticilerinin tutuklanmasıyla ilgili olarak da konuştu.

"Biz Türkiye'de hiçbir basın mensubunun tutuklanarak, yargılanmasını istemeyiz, aslolan bu anlamda basın mensuplarının ya da kamuya malolmuş kişilerin tutuksuz yargılanması süreçleridir." dedi.

Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti;

"Tutuklu yargılanma hali ise istisnai bir süreçtir, ancak biz yürütme tarafıyız, yargı tarafı ise tamamen yürütmeden bağımsız olarak işlerini sürdürüyorlar, devam etmekte olan bir süreç var. Biz burada şunu çok açık bir kere daha söylüyorum, aslolan bu süreçlerde tutuksuz yargılanma olmasıdır. Konunun iddia edildiği kadarıyla, elimizde metinler var, savcılığın iddiasındaki esas şey, gazetecilik faaliyetleri dolayısıyla bu arkadaşlarımız itham edilmiyor, bu arkadaşlarımız gizli kalması gereken devletin bilgilerini ve sırlarını bir türlü ifşa etmek ya da casusluk sayılabilecek bir takım faaliyetlerde bulunmak konusundan itham ediliyor. Dolayısıyla bu ithamın mahkemede görüleceği bir süreç var. Ümit ederiz ki, mahkeme bu iddia edilen hususlarda objektif ve adil davranır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Can28 Kasım 2015 00:00

    Ergenekon savcısı ve hakimleri de bağımsızdı.. Zaman'ın Başbakan'ı öyle diyordu.. Sonra hepsi paralelci çıktı.. Hadi şimdiki yargıya bağımsız değiller demeyelim de .. Etki altındalar diyelim.. Yargıyı kim bu hale getirdi? Elbette 13 yıldır iktidarda olan AKP hükümetleri..