E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖğretmenler o yasayı bekliyor---

Öğretmenler o yasayı bekliyor

Öğretmenler o yasayı bekliyor
07 Temmuz 2015 - 12:04 borsagundem.com

Binlerce öğretmen AYM'nin dershane yasası kararını bekliyor

AK Parti hükümetinin geçen yıl çıkardığı, dershanelerin çıkarılmasına ilişkin yasa, CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürülmüştü. AYM, binlerce öğretmeni ve öğretim kurumunu yakından ilgilendiren yasaya ilişkin başvuruyu, 9 Temmuz'da görüşmeye karar verdi.
 
Dershane yasasına konulan geçici ek madde ile, mevcut dershanelerin en geç Eylül 2015'te kapatılması öngörülüyor. CHP bu maddenin iptalini istemişti. AYM'nin vereceği karar, dershanelerin kapatılıp kapatılmamasını etkileyecek.

DERSHANE ÖĞRETMENLERİNİN KADERİ DE AYM'DE

Yine aynı yasa ile, halen dershanelerde öğretmenlik yapanlardan bir kısmının Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuna dahil edilerek, atamasının yapılması da öngörülüyor. Ancak dershanelerde yaklaşık 50 bin öğretmen görev yaparken, bunlardan sadece 3 bin kadarının atamasının yapılabileceği kulislerde konuşuluyor.  Dolayısıyla, AYM'nin vereceği karar, dershane öğretmenlerinin de kaderini belirleyecek. 

CHP'nin dershane yasasına ilişkin AYM'ye başvurusunda ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan daire başkanı ve üstü personelin yabancı dil koşulu aranmaksınız yurtdışı göreve atanması ile, okul müdürlerinin atanmasına ilişkin getirilen yeni prosedür konusunda da itirazları bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)