E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖğretmenlere kötü haber---

Öğretmenlere kötü haber

Öğretmenlere kötü haber
18 Nisan 2015 - 13:09 borsagundem.com

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği yürürlüğe girdi... Öğretmenlere yol gözüktü

Yüz binlerce öğretmenin hayatını değiştirecek ‘Atama ve Yer Değiştirme’ yönetmeliği yürürlüğe girdi. 2014-2015 eğitim yılı itibariyle 12 yıldır aynı yerde görev yapan öğretmenler başka yere tayin olacak. Doğu’daki öğretmenlere ek hizmet puanı verilecek, bu da tayinde avantaj getirecek. Eş durumuna bağlı yer değişikliklerinde, öğretmenin eşinin bulunduğu yerde kesintisiz üç yıl sigortalı olması gerekecek.Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre 30 Eylül 2015’ten itibaren aynı yerde 12 yıl görev yapan öğretmenler rotasyona tabi tutulacak. KPSS ile atanan öğretmen 1 yıl aday öğretmen olacak. Performans değerlendirmesinde 50 puan alamayan aday öğretmen memuriyetten atılacak.  

Hürriyet’in haberine göre  Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yüzbinlerce öğretmeni ilgilendiren Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun onayının ardından dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni yönetmelik, rotasyondan eş durumu atamalarına, öğretmenlere ek hizmet puanı teşvikinden aday öğretmenliğe getirilen performans sürecine kadar birçok yenilik getirdi. 

DERSHANE ÖĞRETMENLERİ
Dershane öğretmenleri 1 Temmuz-1 Ağustos 2015 tarihleri arasında MEB’e başvuracaklar. Dershanelerde 6 yıl çalışmış olan öğretmenler, MEB’in açacağı münhal yerler için tercihte bulunacaklar.

KAYIP YAŞAYANA KOLAYLIK
Eşi veya çocuğu ölen öğretmenler, eş veya çocuklarının ölüm tarihinden itibaren bir yıl içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecek. Ayrıca şehit ya da gazilerin eş, çocuk, anne, baba ve kardeşlerinden öğretmen olanlara da kadro imkânları dahilinde tayinlerde öncelik verilecek. Afet bölgesi ilan edilen yerlerde görevli öğretmenlere bakanlığın uygun görmesi halinde yer değiştirme imkanı getiriliyor. Bu öğretmenlerden zorunlu hizmetini yapmayanların, zorunlu çalışma yükümlüğü bulunan illere tayinlerini istemeleri sağlanacak.

EŞLERE ÜÇ YIL SGK ŞARTI
İkisi de öğretmen olanların eş durumuna bağlı yer değişikliklerinde, ilde norm kadronun bulunmadığı hallerde, eşleri öğretmen ihtiyacı bulunan üçüncü bir il ve ilçede buluşturulacak. Yönetmeliğin en merak edilen ve tartışılan maddesi eş durumu tayinleriydi.  Eş durumuna bağlı yer değişikliklerinde, öğretmenin eşinin bulunduğu yerde kesintisiz üç yıl sigortalı olması gerekecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ankaralı18 Nisan 2015 21:15

    Eğitimde reform dedikleri bu muymuş???? Bunlar reform yapacağız deyince eyvah diyorum artık!!!

  • rrrr18 Nisan 2015 19:59

    sayın ögretmenlerimiz siz başarılı ögrenciler yetiştirinki size devlet prim versin başarı sizin le gelecektir dershaneler acılırsa bu ögretmenlerin başarısızlıgı anlamına gelir

  • Mustafa18 Nisan 2015 18:16

    Evet yeni başlayan öğretmenler 2240-TL MAAŞ alıyoruz.

  • şebek sero18 Nisan 2015 18:14

    Hepimizi maymuna cevirecekler eşleri ayırıp seks yapmalarını engeleyecekler güzel bir aile planlaması gerçekleşecek

  • ali keskin18 Nisan 2015 15:46

    Bu kadar öğretmenin üzerine git bu maaşlarla sonra eğitim bekle.5 yıllık polis 2900,10 yıllık zabıta 3500 öğretmene 2200 buyrun burdan yakın beyefendiler.çocuğunuzu bence ek etüdlere yollamanızı tavsiye ederim.ne kadar para o kadar iş.

  • berham dunas18 Nisan 2015 14:21

    İşte herkes şapkasını önüne iyi koysun.

  • Ali öğretmen 18 Nisan 2015 13:52

    2200 lik maaşları da iyileştirmeleri gerekirdi belediye memuru kadar maaş alamayan öğretmene ne sınavını getirirsen getir o öğretmen çalışmaz ek iş peşinde koşar bunu kafanıza yazın