E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖnseçimi duyunca aday adayı oldu---

Önseçimi duyunca aday adayı oldu

Önseçimi duyunca aday adayı oldu
28 Şubat 2015 - 06:24 borsagundem.com

CHP Genel Merkezi'ne gelerek aday adaylığı başvurusu yapan eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, "Önseçim kararı üzerine aday oldum" dedi

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, partisinin Genel Merkezi’ne gelerek milletvekili aday adaylığı için başvurdu. Kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan Sav, başvurunun ardından kameraların karşısına geçti. Parti meclisinin ön seçim kararı üzerine aday olduğunu belirten Sav, şunları söyledi:

“CHP Ankara 1 numaralı seçim bölgesinden adaylığımı koymak üzere geldim. 15 Şubat’ta parti meclisimiz Ankara’da ön seçim kararı alınca burada olan olmayan birçok dostumuz benim ön seçimden aday olmamı istediler ve bu zamana kadar pek çok partilinin, pek çok örgüt emekçisiyle ve pek çok bu partiye hizmet vermiş kişilerle görüşerek bu kararı verdim. Aniden bir karar vermedim. Eğer parti meclisimiz merkez yoklaması kararı almış olsaydı ben aday olmazdım. 6 milletvekili olan bir yere, 4 tane kontenjan konmasına rağmen sınırlı olanaklara karşın ön seçime girip örgütümüzün tercihini denemek, beklemek, sınamak istedim.” 

CHP’den ihracı iptal 



ANKARA 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un, CHP’den ihracına ilişkin kararı iptal etti. Kararda, CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun verdiği ihraç kararının CHP Tüzüğü ile TBMM CHP Grup İç Yönetmeliğindeki usullere aykırı olduğunu belirtti. Batum, CHP MYK tarafından partiyi kamuoyu önünde doğrudan tartışmaya açtığı ve parti bütünlüğünü sarsan tutum içine girdiği gerekçesiyle ‘kesin ihraç istemiyle’ disipline sevk edilmişti. CHP Yüksek Disiplin Kurulu da geçen yıl 10 Aralık 2014 tarihinde Batum’un ihracına karar vermişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)