E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Onun tek suçu gömlek zevki"---

"Onun tek suçu gömlek zevki"

Onun tek suçu gömlek zevki
01 Ağustos 2015 - 05:04 borsagundem.com

Görevde olduğu dönemde gizli plan yapmakla suçlanan Yunanistan'ın eski Maliye Bakanı Varufakis'in gömleği mecliste olay oldu

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkenin Euro’dan çıkıp Drahmiye dönmesi için gizli bir plan uygulamakla suçlanan eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis, “Onu sadece giydiği zevksiz desenli gömlekler için suçlayabilirsiniz” diyerek savundu.

Çipras, Maliye Bakanı olduğu dönemde Varufakis’in hep kendisinden aldığı talimatlarla hareket ettiğini vurgulayarak, “Bizim Euro’dan çıkış planımız yoktu. Ancak, Avrupa’nın öyle bir planı olduğundan bizim de yaşanabilecek olağanüstü durum için planımız vardı. Çalışmalar yapıyorduk” dedi.

Çipras konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Varufakis hatalar yapmış olabilir, hepimiz yaptık… Onu siyasi planı, açıklamaları, gömlek zevki ve Ege'deki tatilleri için istediğiniz kadar suçlayabilirsiniz. Ne var ki, onu, Yunan halkının parasını çalmakla ya da Yunanistan'ı uçuruma sürüklemek için gizli bir planının olmasıyla suçlayamazsınız."

Varufakis’in, Maliye Bakanı iken bakanlıkta Euro’dan bir gecede önce paralel para birimine (kupon) ardından da drahmiye geçilmesini sağlayacak bir plan uyguladığı ileri sürülmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)