E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOy patlaması yaşanacak---

Oy patlaması yaşanacak

Oy patlaması yaşanacak
26 Mayıs 2015 - 20:27 borsagundem.com

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisine Kazlıçeşme'de miting izni verilmemesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisine İstanbul Kazlıçeşme'de miting izni verilmemesine ilişkin, ''Miting yapamasak da İstanbul bizim arkamızda olacak, oy patlaması yaşanacak'' dedi.

Demirtaş, partisinin Kepez Arena Spor Salonu önünde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, HDP'nin 7 Haziran akşamını bayram havasına çevireceklerini belirterek, zorlu ve tarihi bir seçime hazırlandıklarını anlattı.

Selahattin Demirtaş, seçimin belki de bütün dünyada domino etkisi yaratacağını vurgulayarak, Türkiye'de birlik içerisinde ve kardeşçe yaşayacaklarını, HDP'nin yürüttüğü mücadelenin ülkedeki bütün ezilenlerin umudu olacağını savundu.

Türkiye'nin özgür geleceğini belirleyecek parti olacaklarını iddia eden Demirtaş, seçimlerde özgür yaşam ile baskı altında yaşam arasında tercih yapılacağını kaydetti.

Türkiye'yi oluşturan farklı kimlikleri ve inançları devletten korkmadan yaşamak istediklerine vurgu yapan Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bunu yeni, sivil, özgürlükçü anayasa ile sağlayabiliriz. Kenan Evren'in darbe anayasasını, darbe kültürünü ve kırıntılarını temizlemeden Türkiye yoluna devam edemez. 13 yıldır bunlar iktidarda. 5 seçimdir  söz veriyorlar, yeni anayasayı yapmıyorlar. Kürt sorununu çözmüyorlar. Alevilerin inanç sorununu çözmüyorlar. Avrupa Birliği, Kıbrıs meselesinde, hiçbirinde ilerleme yok, gerileme var. O dönemde İçişleri Bakanı, şimdinin Başbakan adayı Davutoğlu, 'Komşularımızla sıfır sorun' demişti. Maşallah, öylesine başarılı oldu ki komşu kalmadı, komşu. Sorun değil, komşu kalmadı. Tamamıyla Türkiye problemli, gerilim, çatışma halinde."

"Türkiye'nin partisiyiz"
Demirtaş,  "Hakkari'nin de Edirne'nin de Antalya'nın da Samsun'un da partisiyiz. Türkiye ne kadar renkli, çoğulcu, kültürlüyse biz de öyleyiz. Bizim dışımızda hangi parti kendisine Türkiye partisi diyebilir. Her biri tekçilik, ırkçılık, mezhepçilik üzerine siyaset yaparken sadece ilkeler ve barış üzerine siyaset yapan HDP var. Bizim bu nedenle kazanmamız lazım. Bizim bu ilkeleri savunduğumuz programı Türkiye'de hakim kılabilmemiz lazım. Ezilenden, işçiden, köylüden, gençten, kadından yana programı Türkiye'de hakim kılarsak, inanın ki AKP'nin etrafındaki bir grup rantçı dışında kimse zarar görmeyecek. HDP'den korkan Türkiye'de iki kişi var. Onlar da Erdoğan ve Davutoğlu. Onların dışında korkan yok" diye konuştu.

"Ülke şirket değildir"
Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin şirket gibi yönetilemeyeceğini, kendi aralarında müteahhit, tüccar kafasıyla parti kurarak, idare edildiğini ileri sürdü.

Kendilerinin hiçbir meseleye müteahhit kafasıyla bakamayacaklarının altını çizen Demirtaş, "Müteahhitliği küçümsemek için söylemiyorum. Ülke şirket değildir. Sizler ülkenin çalışanları değil, onurlu yurttaşlarısınız. Ülkeyi şirket gibi yönetmek isteyenlere bugün yetki verirseniz ülkedeki bütün kaynakları özelleştirip zengin Arap şeyhlerine peşkeş çekmeye devam edecekler. Ülkeyi vatan gibi görüp insanları da onurlu yurttaş gibi gören yönetimi tercih ederseniz o zaman karnınız doyacak, işsizlik o zaman bitecek" diye konuştu.  

HDP'nin Kazlıçeşme mitingine izin verilmemesi
Demirtaş, genel seçimlere az bir süre kaldığını hatırlatarak, bu süreçte kışkırtmalara karşı dikkatli olunmasını istedi.

İstanbul'da 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme'de yapacakları mitinge "O alanda değil, başka bir alanda yapılsın" gerekçesiyle izin verilmediği bilgisini paylaşan Demirtaş, "Bunların hepsi kışkırtma. Aynı gün aynı saatte, bir kilometre ileride Yenikapı'da Cumhurbaşkanıyla, Başbakan miting yapacak. Biz Kazlıçeşme'de yapacaktık. Alana izin verilmemiş. Bunların hepsi sizi kışkırtmak için. Samimiyetle söylüyorum. Miting yapamasak da İstanbul bizim arkamızda olacak, oy patlaması yaşanacak. Miting yapamasak bile orada seçim zaferi elde edeceğimizden hiç kuşkumuz yok" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHEMET ÖZ BİR.26 Mayıs 2015 22:05

    Akp oylarının çoğunu suriyelilrden alacak onları buralara boş yere getirmediler geçen TV yonda bir proğramda sipiker suriyeliye sordu sizler seçimlerde oy kullanacakmısınız diye onunda verdiği cevap evet kullanacağız şuraya bakın ülkeyi ne hale getirdiler

  • rrrr26 Mayıs 2015 21:28

    kendini oy ambarında görüyor selattin

  • Vatandaş26 Mayıs 2015 20:53

    Sn. Demirtaş haklı, yanlış hesap bağdat tan dönermiş!

  • haklısın, yanlış adam doğruları söyl&uum...26 Mayıs 2015 20:49

    şu müteahhit, tüccar zihniyetin yağmacılığına, talancılığına lanet olsun. ülkeyi kendi şirketlerine çevirdiler, emekçi sürünüyor açlıktan ama kendi memleketlileri, yandaşları milyoner, milyarder oldu