E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem‘Patron kredi almak yerine halka açılacak’---

‘Patron kredi almak yerine halka açılacak’

‘Patron kredi almak yerine halka açılacak’
11 Şubat 2016 - 07:02 borsagundem.com

SPK Başkanı Ertaş, "Şirket sahiplerinin kredi yerine evi ve arabasını satacağı, halka açılacağı, öz kaynakla çalışılması gereken döneme girildi" dedi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, şirket sahiplerinin kredi seçeneğini kullanmak yerine, evini satacağı, arabasını satacağı, halka açılacağı, öz kaynağıyla çalışılması gereken bir döneme girildiğini söyledi.

MÜSİAD Ankara şubesinin toplantısında konuşan Ertaş, dünya ekonomisinin son yıllarda zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bu sürece ne kadar kol kola omuz omuza girersek, ülke olarak iş adamları olarak normal vatandaşlar olarak, o kadar daha az zararla geri beslemeyle bu işi atlatırız. Küresel risklerin farkında olmak bunlara önceden tedbir almak hepimizin vazifesi. Yoksa türbülans çok kolay atlatılacak gibi gözükmüyor” dedi.

5. büyük enflasyon

Ertaş, 9.81 ile Türkiye’nin, dünyanın 5. büyük enflasyonu olduğunu belirterek, “Bizim yüzde 5 ve altında bir enflasyonla yaşamamız lazım ki faizler de ona uyumlu olarak aşağı çekilsin. Başka ülkelerde negatif faizden bahsediyoruz. Onlardaki işletmeler yüzde 1 - 2 ile kredi kullanıyorlar. Bizde en iyi firmalar bile 15 ile kullanıyor. Sanayide ciddi bir yeniden yapılanmaya ihtiyaç var diye konuştu.

Ertaş, 1 Temmuz 2015’te yürürlüğe giren uygulama ile nakit özkaynağını sermayesine katan işverene vergi avantajı sağlandığını anımsattı. Gerçekten üreten şirketlerin sermayesini artırmak için gerek devlet katkısıyla, gerekse düşük finansmanla şirketlere sermaye entegrasyonu yapılması gerektiğini vurgulayan Ertaş, şirket sahiplerinin kredi seçeneğini kullanmak yerine, evini satacağı, arabasını satacağı, halka açılacağı, öz kaynağıyla çalışılması gereken bir döneme girildiğini söyledi. (Milliyet / Mithat Yurdakul)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flamenco7211 Şubat 2016 10:04

    Yüksek faiz ortamında temettü cazibesi önemini yitireceğinden, fiyat hareketleri, manipülasyonlar, ve oyun teorilerinin dominant olacağı bataklık piyasalara doğru gidiyoruz...haberiniz olsun

  • philadelphos11 Şubat 2016 09:44

    Nede olsa yatırımcı olarak hisselerin hammallığını yapıp onlara geri iade ediyoruz. Niye kredi çeksinlerki.1-borsaya açılacak şirketlerde imtiyazlı hisse olmasın. 2-borsaya giren bir daha çıkamasın 3)düzenli kar payı dağıtmak zorunda kalsınlar 4) sürekli haber çıkartıp kar göstermeyenlere ,karını saklayanlara bölüşmeyenlerin ,manipülasyon yapanın, ordan oraya hisseyi devredip indirip çıkartanın yatırmcıları yoyo edenlerin şirketine el konulsun.

  • memsa zede11 Şubat 2016 08:47

    Başkanım MEMSA yada bir el at