E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPervin Buldan'dan flaş açıklama---

Pervin Buldan'dan flaş açıklama

Pervin Buldan'dan flaş açıklama
02 Mart 2015 - 05:07 borsagundem.com

HDP'li Buldan, İç Güvenlik Paketi'nde değişiklik yapılacağını ve itiraz ettikleri haliyle paketin çıkmayacağını söyledi

Çözüm süreci konusunda hükümet ile ortak açıklama yapan HDP heyetinde yer alan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, dün Diyarbakır’da İç Güvenlik Paketi’nde bazı değişikliklerin yapılacağını ve parti olarak itiraz ettikleri haliyle paketin çıkmayacağını söyledi.

Silah bırakma açıklaması ile yeni bir yola girdiklerini, bunun yeni ‘yol haritası’ olduğunu belirten Buldan, şöyle devam etti: “Ortak basın toplantısı görüntüsü, bence tarihi bir anlama sahip. İlk defa hükümeti temsilen yetkililerin, bakanların; milletvekillerini temsilen grup başkanvekillerinin, devleti temsilen kamu güvenliği müsteşarının, aynı zamanda Sayın Öcalan’ın metninin okunacağı ve onun temsiliyetinin sağlandığı bir HDP heyetinin ortak görüntü vermesinin anlamlı olduğunu düşünüyorum ben. Bu 10 madde üzerinde mutabakat sağlanırsa PKK kongresini toplayacak, ondan sonra belki yeni bir Türkiye’den bahsedebiliriz. İç Güvenlik Paketi ile ilgili bazı değişiklikler yapılacaktır. Yasa görüşülmeye devam edecek fakat geçen maddeler tekrar ele alınacak.” Buldan, Hürriyet’e yaptığı açıklamada ise “Bundan sonra İmralı ziyaretlerimize İzleme Kurulu üyelerinin de katılması önemli. Sayın Öcalan 10 maddenin İzleme Kurulu üyelerinin önünde tartışmaya açılacağını, tartışmanın kurul üyelerinin önünde yapılması gerektiğini ifade ediyor. Çünkü kendisinin de vurguladığı gibi yapılan açıklama bir niyet beyanıdır. Niyet ortaya konmuştur” dedi.   

KCK: İç Güvenlik Paketi geri çekilsin

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan’ın PKK ’ya silah bırakmak için olağanüstü kongre toplamaya çağırması ‘tarihi bir adım’ olarak değerlendirildi. Silah bırakma yönündeki niyet beyanının Cumhurbaşkanı tarafından “uygulamaya bakarız” sözü ile değerlendirildiği hatırlatılarak, “Samimiyet ve uygulama sırası AKP ’ye gelmiştir. Bunun ilk göstergesi İç Güvenlik Paketi’nin geri çekilmesi olacaktır. İç Güvenlik Paketi’nde ısrar, sürecin ruhuna uygun olmayan bir tutum” denildi. Açıklamada ayrıca “süreci ilerletmek ve sonuca götürmek için” Öcalan’la KCK yönetiminin “gecikmeden görüştürülmesi” de talep edildi. KCK’nın bugüne kadar adımları tek taraflı attığı iddia edilen açıklamada, bundan sonraki adımların, “AKP’nin yeni süreç karşısındaki tutumuna ve atacağı adımlara bağlı” olacağı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)