E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPiyasaların bir gözü Suriye’de bir gözü MB'de---

Piyasaların bir gözü Suriye’de bir gözü MB'de

Piyasaların bir gözü Suriye’de bir gözü MB'de
25 Kasım 2015 - 15:18 borsagundem.com

Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü Hansen ve ünlü stratejist Paksoy, Türkiye ve Rusya arasında yaşanan krizin piyasalar üzerindeki etkisini değerlendirdi

Dünyanın önde gelen online yatırım bankacılığı uzmanı Saxo Bank'ın Türkiye iştiraki Saxo Capital Markets Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, gündemin Türkiye piyasalarına etkilerini yorumladı. Paksoy, “Piyasa, yeni hükümeti ve global piyasalardaki FED etkisini beklerken, birdenbire gündeme düşen Türkiye-Rusya gerginliğini fiyatlamak zorunda kaldı. İlk fiyatlamalara baktığımızda Borsa tarafında oldukça sert sayılacak bir satış görülürken, gösterge tahvilde yüzde 10.50'lere yakın seyir ve dolar-TL tarafında 2.88-2.90 aralığına gelinmiş olması şimdilik tahammül sınırlarında olduğumuzu gösteriyor” dedi.
 
Paksoy, sözlerine şöyle devam etti: “Rusya ile toplam ticaretimizin büyüklüğü, enerji ithalatımızın boyutu ve Suriye başlığında yaşanan gelişmelere odaklandığımızda Türkiye-Rusya gerginliğinin azalması ve normale dönmesi piyasalar için öncelikli başlık olacağa benziyor. Gösterge tahvilde yüzde 10.50 üzerinde kalıcı olmaya başlayıp, tekrar kritik eşik saydığımız yüzde 11-12 aralığına ilerleme görürsek ve buna paralel Dolar-TL tarafında 2.90 üzerine kazanılacak kalıcı kuvvetle 2.93-2.95 direnç eşiği geçilecek olursa asıl o zaman çok daha fazla ihtiyatlı olmak gerekecek. Tek parti iktidarının verdiği pozitif destekle şimdilik tahammül sınırlarında bu gelişmeleri izleyen piyasaların bir gözü de içerde TCMB'nın adımlarında olmaya devam edecektir.”

Emtia’ya etkisi sınırlı oldu
Yatırımcının kafasının hala Aralık ayında yaşanacak FED faiz artırımıyla meşgul olduğu için altın’da marjinal denebilecek bir yükseliş gerçekleştiğini dile getiren Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen, “Bu hafta petrolün yükselmesinin, altında ise Suudi Arabistan'ın piyasaya sözlü müdahalesi, Suriye'de artan jeopolitik riskler ve son haftalarda future işlemlerde short pozisyonlarını yeni bir rekor seviyeye taşıyan hedge fonların alımlarından kaynaklandı. ABD haftalık stok durumu açıklandığında günün devamında dikkatlerin arz fazlası meselesine kayması bekleniyor. Piyasa ham petrol stoklarına odaklanacak çünkü peş peşe gelen 9’uncu haftalık artış haberi bekleniyor. Ayrıca yeni (ve fiyat destekleyici) bir üretim azalışına dair işaretler aranacak. Jeopolitik risk primi Brent ham petrolün WTI ham petrolü arasında makasın biraz açılmasına neden oldu. Ancak bu makas varil başına 2 ile 4 arasında kaldı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)