E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK'dan tek taraflı eylemsizlik sinyali---

PKK'dan tek taraflı eylemsizlik sinyali

PKK'dan tek taraflı eylemsizlik sinyali
07 Ekim 2015 - 19:09 borsagundem.com

Güneydoğu'da şiddet olayları sürerken PKK, 1 Kasım erken genel seçimleri öncesinde tek taraflı eylemsizlik kararı almaya hazırlanıyor

Örgütün eylem birimlerine, "eylemleri durdurmaya hazır olun" talimatı verilirken KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat, HDP'nin zaferine katkı sunmak için örgütün tarihi bir tutum takınacağını açıkladı.

Seçimlerin yaklaşması nedeniyle terör örgütü, kendi içinde, "tek taraflı ateşkes" ve eylemsizliği tartışıyor. Yapılan tartışmalarda, seçim süresince eylemlere ara verilmesi düşüncesi kabul gördü.

Örgütün eylem birimlerine "saldırıları durdurmaya ve önceki sınırlara çekilmeye hazır olun" talimatı verdiği ileri sürüldü.

Özgür Gündem gazetesinde, "Yargılanma zamanı yakın" başlığıyla yayımlanan yazısında Hozat, örgütün seçim süresince eylem yapmayacağı sinyalini verdi. Hozat'ın bu yönlü ifadesinin örgütün kısa süre içinde "tek taraflı ateşkes" ilan edeceği şeklinde algılanıyor. 

Hozat yazısında, "Erdoğan ve Davutoğlu yönetimi, kadınlar, Kürtler öncülüğünde demokratik özerklik inşasıyla ve HDP’nin 1 Kasım’da elde edeceği ikinci zaferle tarihi yargılama sürecine girecektir. Özgürlük hareketi, HDP’nin 1 Kasım’daki büyük zaferine daha fazla katkı sunmak için tekrardan tarihi bir tutum takınarak AKP’nin planlarını bir kez daha boşa çıkaracak ve gereken hesabı soracaktır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorumcu08 Ekim 2015 05:36

    kış geliyor ondandır kışın eylemlere devam etmek oldukça zordur.kışın onları yok etmenin tam zamanıdır.bizim askerlerimiz her türlü hava koşullarına göre eğitim görmüşlerdir.işte terörist pkklıları tamamen imha etme zamanı sonbahar ve kışın olur.onlar bu mevsimlerde hareket kabiliyetleri azalıyor.pkklıları yok etmeye devam.Allah Türk asker ve polisinin yanında olsun

  • Tamer07 Ekim 2015 22:51

    Yalanınızı ......Ulen dün evim yanıyor diye yalan soyleyene bugun kim inanır lan onurdan şereften zerre nasibiniz yok hain güruhu

  • munci07 Ekim 2015 22:36

    bunlarda zerre şeref haysiyet yok. ak parti kaybetsin hdp kazansın diye asker polis şehit etmeye bir süre ara vericez diyorlar. milleti kendileri gibi soysuz sanıyorlar.

  • Ahmet ünlü 07 Ekim 2015 21:22

    Bunlar dört dört lük hain bunları desdekliyenler de gaflet içide olsalar da hainler Allahüteala belalarını verdin

  • Gotleri tutustu07 Ekim 2015 20:55

    Serefsizlere af yok. Hem sandiga hemde sonsuza kadar cehennemin dibine gömelim.

  • Vatansever07 Ekim 2015 19:46

    he he anlat

  • Orhan07 Ekim 2015 19:41

    Darbe yedi toparlanması lazım. Ama durmak yok inlerine girilecek

  • ersin07 Ekim 2015 19:32

    Kış geliyor kış,,korku bu.seçim falan bahane.