E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK'nın silah bırakması tarihi dönüm noktasıdır---

PKK'nın silah bırakması tarihi dönüm noktasıdır

PKK'nın silah bırakması tarihi dönüm noktasıdır
04 Mart 2015 - 22:16 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK’nın silah bırakacak olmasının tarihi bir dönüm noktası olduğunu söyledi

Başbakan Davutoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği New York’ta, çokuluslu bir ABD yatırım bankası olan Goldman Sachs’ın doğrudan yatırımcılarıyla görüştü. Davutoğlu, şirketin merkez binasında gerçekleştirilen görüşmede yatırımcılara yaptığı konuşmasında, uluslararası küresel ekonominin durumu ile Türkiye’nin ekonomik istatistiklerine değindi ve ülkenin, önümüzdeki dönemdeki sıkıntıları nasıl aşacağını anlattı. Davutoğlu ayrıca önümüzdeki yıllarda Türkiye’de gerçekleştirilecek projelerden de kapsamlı olarak bahsetti.

Konuşmasında son olarak PKK’nın silah bırakacak olmasına değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Cumartesi günü Türkiye için büyük bir gündü. Çünkü terör faaliyetlerinin Türkiye’de durmasıyla alakalı önemli adımlar atıldı. Terör faaliyetleri son 30 yıldan bu yana Türkiye’nin ekonomisine çok büyük zarar verdi ve geçtiğimiz cumartesi günü silah bırakma çağrısı Türkiye’deki tüm terörist gruplar için yapıldı. PKK silah bırakacak ve bu tip faaliyete artık devam etmeyecek. Bu tarihi bir dönüm noktasıdır. Irak ve Suriye ve diğer bazı komşu ülkelerimiz etnik ve mezhep farklılıkları yüzünden bölünürken Türk toplumu daha entegre bir hale geliyor ve demokratik istikrar açısından çok önemli bir üs haline geliyor. Genel seçimlere gittiğimiz yolda bu çok önemli” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun konuşması sonrasında öğle yemeğine geçildi. Davutoğlu’na programında, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de eşlik etti.

Davutoğlu, New York’taki programı çerçevesinde yerel saatle Ritz Otel’de yatırımcı işadamlarını kabul edecek. TPI Composites CEO’su Steve Lockard ve PEPSI Co. CEO’su Indra Nooyi ile yapacağı ayrı ayrı görüşmelerin ardından Türk-Amerikan Konseyi Başkanı Howard Beasey’yi kabul edecek olan Davutoğlu, sonrasında Citibank Executive Center’a geçerek Citibank kurumsal yatırımcılarıyla akşam yemeği yiyecek. Davutoğlu bugünkü programını Waldorf Astoria otelinde Türk-Amerikan Dernekleri yöneticileriyle yapacağı buluşma ile sonlandıracak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ayhan Durak05 Mart 2015 02:01

    Yaklaşık 40 yıldır siyaseti takip ederim, bir seçim olsun da, iktidar adayı parti başkanı A.B.D. gidip brifing vermesin.